Publicitat
Publicitat

Una setmana dedicada al nombre pi

L'alumnat del col·legi espanyol María Moliner ha celebrat per tercer any consecutiu el Dia Internacional d'aquest nombre fonamental per a les matemàtiques

El col·legi espanyol María Moliner ha celebrat, per tercer any consecutiu, el Dia Internacional del nombre π. Aquest famós nombre (π = 3,1415926535...) és imprescindible per realitzar càlculs amb figures que tenim al nostre entorn quotidià. L'objectiu general és conscienciar l'alumnat de la importància d'aquest nombre irracional, amb infinites xifres decimals. Per això s'ha desenvolupat un seguit d'activitats durant tota la setmana amb l'alumnat d'Educació Secundària i Batxillerat.

Les tasques desenvolupades durant aquests dies han estat centrades en el nombre π, amb la finalitat que coneguin la seva història, el seu ús i la seva importància, i en les quals, de manera interdisciplinària, han participat diversos departaments del centre. Entre les activitats realitzades cal destacar: pintar i exposar al vestíbul del centre les primeres 300 xifres decimals de π; invenció, recopilació i lectura de poesies i frases sobre aquest nombre i un concurs de fotografia de matemàtiques i natura a Andorra. La setmana ha culminat amb la realització d'un acte al pati del centre, en el qual han participat tots els alumnes, professors i personal no docent, dibuixant el nombre π dins d'una circumferència, amb la finalitat d'obtenir diverses fotografies.