Societat 27/07/2019

El Govern es reunirà amb els veïns del Centre Històric d'Andorra la Vella

Espot ha avançat que es podria dur a terme la "setmana vinent"

Marc R. Fort
1 min
Tram de l'avinguda Princep Benlloch afectada per les obres. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha avançat en declaracions a l'ARA Andorra que al llarg de la setmana vinent, l'executiu mantindrà una presa de contacte per reunir-se i escoltar amb "més detall" als veïns i comerciants afectats per les obres del Centre Històric d'Andorra la Vella que han obligat a deixar fora de servei les parades de les línies nacionals d’autobusos a la part alta de Meritxell, la plaça Guillemó i l’avinguda Príncep Benlloch. Els afectats per aquesta situació van dur a terme una recollida de signatures que, segons Àngels Espluga, comerciant i impulsora de la iniciativa, "ha estat tot un èxit".

Veïns i comerciants van deixar clar el seu rebuig contra Espot, assegurant que "un cop presentades les peticions, ens van dir que en dos dies, a comptar des del dijous 18 de juliol, rebríem una resposta. Ha passat ja més d'una setmana i els afectats no tenim cap notícia sobre quin serà el futur del Centre Històric d'Andorra la Vella". En aquest sentit, Espot ha assegurat "que la petició es valorarà i estem a sobre per buscar una solució", i ha afegit que la mancança de resposta ha estat a causa del fet que Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa, "estava de vacances".

A banda d'una caiguda del 50% en les facturacions mensuals, els botiguers lamenten que les obres afecten les persones amb mobilitat reduïda, ja que "experimenten greus problemes per entrar i sortir dels locals". També denuncien que els veïns es veuen amb la impossibilitat d'accedir a determinades zones d'Escaldes-Engordany utilitzant un transport públic "a prop de casa".

stats