Una xarxa d'estafadors utilitza Andorra per defraudar diners al fisc francès

Haurien aconseguit facturar més de 3.000 vehicles de luxe que van generar més de 178 milions d'euros

Una investigació del servei duaner de França, iniciada ara fa més de tres anys, ha desmantellat una xarxa d'estafadors que defraudava l'IVA en la importació de cotxe de luxe cap a França. Segons el ministeri de l'Interior de l'estat veí del nord, la xarxa, dirigida des de Tolosa, hauria utilitzat Andorra per guardar les comissions de l'estafa. També haurien dipositat els diners en bancs d'Espanya, Anglaterra, Malta i Bulgària, tal com es detalla en un comunicat del ministeri recollit per mitjans francesos.

Els últims detinguts de la trama es van enxampar el passat 12 i 13 de novembre, després que el cap de la xarxa fos detingut el passat 17 de setembre a Tolosa. Durant aquest temps, haurien aconseguit facturar més de 3.000 vehicles de luxe, que van generar més de 178 milions d'euros en menys de cinc anys. D'aquesta quantitat de diners, prop de 30 milions haurien estat estafats al fisc francès.

L'estratagema començava amb la compra dels cotxes a Alemanya sense impostos i es revenien a França sota la cobertura de falses factures oferides per intermediaris ficticis. Aquest petit truc va portar a pensar, en un inici, a l'administració francesa que l'IVA ja havia estat pagat en un país europeu. Però, "mai es va reembossar, aquest impost va ser cobrat directament pels estafadors gràcies a un procés complex de rentat de diners", explica el ministeri en el comunicat.