Publicitat
Publicitat

Els estoigs d'euros andorrans es venen a preus d'entre 150 i 200 euros a les numismàtiques de Barcelona

Les numismàtiques andorranes tornen a estar sense lots i lamenten la "falta de comunicació" amb el Govern

Les numismàtiques de Barcelona segueixen venent els estoigs d'euros andorrans a un preu força superior a l'establert o recomanat pel Govern (3,88 euros els lots reservats per als residents i nacionals i 24 euros els de l'edició especial). Tal com ha pogut constatar l'ARA Andorra, diverses numismàtiques de la capital catalana estan venent els lots a preus d'entre 150 i 200 euros.

Els responsables dels establiments consultats han assegurat que tenen poc estoc de lots d'euros andorrans, tot i admetre que la demanda tampoc és massa alta. D'altra banda, a les pàgines web de subhastes que hi ha a Internet, aquests mateixos lots es venen a preus que arriben fins als 150 euros.

Les numismàtiques andorranes, mentrestant, segueixen lamentant "la falta de comunicació" mostrada pel Govern a l'hora de distribuir els estoigs de l'edició especial pels diferents establiments. Des de Filatèlia Andorrana han recordat que "vam estar més de 40 dies sense que ens distribuïssin ni un lot, la setmana passada ens en van donar 100 cada dia durant cinc dies, però aquesta setmana han tornat a tallar el subministrament sense donar-nos cap explicació".

Sospites que el Govern distribueix a l'estranger

Els responsables d'aquest establiment han explicat que amb els lots que es van subministrar la setmana passada van poder satisfer part de la demanda, però han lamentat que molts dels tiquets de reserva que havien anat donant segueixen a l'espera. Aquest fet, juntament amb la poca informació que poden oferir als clients, està creant situacions desagradables i de tensió amb alguns compradors.

Des de les numismàtiques del país, a més, creuen que el Govern ha començat a distribuir lots d'euros a numismàtiques estrangeres –en principi només se'n subministraven als establiments del país. Aquesta acció consideren que és la que justificaria el fet que molts compradors, "sobretot vinguts d'Alemanya", que han estat instal·lats al Principat durant mesos recomprant lots a residents i nacionals, ara ja hagin anat marxant, ja que al seu país d'origen els estoigs ja es podrien adquirir al preu establert pel Govern.