Societat 15/06/2015

Els estudiants de 3r de l'UdA tindran assignatures en anglès el curs 2016- 2017

Forma part del projecte d'internacionalització de la universitat que vol promoure intercanvis semestrals o d'un curs sencer i oferir formacions amb continguts específics sobre aspectes coneguts del país per atraure estudiants i professionals d'altres països

Ana
2 min
El nou rector de l'UdA, Miquel Nicolau. /M.C.

Sant Julià de LòriaEl nou rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau, ha repassat aquest dilluns els 27 anys d'història de l'UdA i ha apuntat alguns dels aspectes als que vol donar continuïtat o reforçar. I és que, d'entrada, ha remarcat que és un projecte "totalment consolidat" i que cal "seguir endavant" amb el mateix. Nicolau ha destacat la feina feta per completar els tres cicles formatius, l'entrada a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i els esforços d'obertura i internacionalització realitzats, i en els quals vol insistir.

En aquest nou mandat, es marca alguns avenços en l'àrea d'internacionalització de la Universitat i mobilitat dels estudiants. Aquest curs s'ha posat en marxa un pla multilingüe per incloure l'anglès com a llengua vehicular al 3r curs de totes les titulacions. Així, el curs 2016- 2017 els estudiants d'aquest nivell tindran almenys una assignatura obligatòria en aquest idioma i la idea seria arribar a un semestre o un curs per fomentar l'estada d'alumnes internacionals durant aquest període. A més, com ha exposat Nicolau, els joves del Principat també podran cursar estudis durant un semestre o un curs en una universitat estrangera o continuar la seva formació superior en un altre país. El nou rector ha explicat que no es podia aplicar abans perquè els alumnes no estaven informats d'aquest canvi, però des d'aquest curs tenen accés a formacions per accedir al nivell establert d'anglès per al 3r curs. A més, els docents també realitzaran activitats per animar a l'ús d'aquesta llengua i seran formats per poder impartir les classes.

D'altra banda, seguint amb la voluntat d'internacionalització s'està acabant d'elaborar un estudi per determinar quines formacions poden ser útils per a Andorra i alhora ser "prou atractives" per captar l'atenció d'estudiants i professionals internacionals, ha explicat Nicolau. Seguint amb la línia iniciada amb les jornades tècniques de turisme de muntanya, es volen oferir "formacions específiques amb visió internacional", ha dit, i "duradores en el temps". També el curs 2016- 2017, ha avançat, hi haurà alguna formació relacionada amb el turisme de muntanya i després de la incorporació de l'UdA al Master Miró es podria aprofitar algun contingut de turisme cultural per a futures formacions.

Per últim, el procés d'acostament a la UE facilitarà l'intercanvi d'estudiants amb altres centres i podria permetre l'accés al programa Erasmus. "Després veurem el finançament", ha advertit.

Altres prioritats de Nicolau són impulsar la participació de la societat i dels agents socials en el "dia a dia" de la universitat i en la personalització dels continguts per adaptar-los a la realitat del país; atraure talent a través de la recerca i l'aplicació del concepte de l'excel·lència "en tots els sectors".

5% més de preinscripcions

Encara que la darrera data per fer les preinscripcions a les titulacions de l'UdA és el mes de setembre, el nou rector, Miquel Nicolau, ha indicat que de moment estan un "5% per sobre" de les de l'any passat i això fa preveure que les matrícules siguin similars o més que el curs 2014-2015. "Estem pràcticament al màxim del màxim de preinscripcions", ha informat.

stats