Publicitat
Publicitat

Els exdirectius de BPA creuen que se'ls vulnera la presumpció d'innocència i anuncien accions contra la querella

9 dels 12 exdirectius querellats defensen que les acusacions no són certes i consideren que el Govern s'està "acarnissant" contra ells

La major part dels exdirectius de BPA contra els quals va dirigida la querella criminal han fet públic un comunicat en el qual mostren la seva repulsa contra "la persecució de què ens sentim objecte enmig d'un conflicte que va molt més enllà de les responsabilitats professionals que vam ostentar". Segons els nou exdirectius, creuen que l'afer està agafant "un espiral polític de grans dimensions i una lluita de poder" de la qual mai han volgut ser partícips.

En aquest sentit, consideren que el Govern no està defensant l'interès general i que no està respectant la seva presumpció d'innocència. A més, creuen que l'únic que persegueix el Govern és "desviar l'atenció i ocultar els múltiples errors que l'administració ha comès" en la gestió de la crisi.

Els exempleats asseguren que van actuar degudament en el marc de les normatives vigents, i refusen que se'ls estigui jutjant "seguint paràmetres que no són els legalment exigibles". En concret, consideren arbitrari i discriminador la selecció de les persones contra les quals es dirigeix la querella, lamentant que els auditors interns i altres membres del comitè de prevenció de blanqueig estiguin exclosos. Unes persones que asseguren que actualment ocupen càrrecs a Vall Banc o exerceixen altres funcions en càrrecs públics.

Pel que fa als advertiments que la querella assenyala que bancs estrangers van fer a BPA, els exdirectius asseguren que es tractava de consultes i demandes d'informació pel fet que Andorra fos un paradís fiscal i a la seva reticència a operar amb cases de canvi, una qüestió que asseguren que la UIFAND n'era coneixedora. També indiquen que les incidències que hi va haver amb diversos corresponsals es van solucionar l'any 2011, i que la querella "treu de context les incidències" recollides pel comitè de blanqueig.

Per tot plegat, anuncien que faran totes les accions legals que s'escaiguin per evitar que la querella sigui admesa a tràmit, i en cas que s'admeti, per impugnar la decisió.