Publicitat
Publicitat

Una exposició urbana de gran format per reconèixer la tasca de les associacions

La 5a Setmana de la Diversitat cultural de l'11 al 17 de maig a Andorra la Vella inclou la instal·lació d'imatges de 80 centímetres per 1,35 metres a la plaça de la Rotonda per mostrar les persones implicades en les entitats

De l'11 al 17 de maig Andorra la Vella celebra la 5a Setmana de la diversitat cultural amb la participació de 27 entitats que mostraran les seves tradicions en diferents actes.

Durant la setmana hi ha exposicions i projeccions de pel·lícules i dijous 14 de maig està programada l'activitat estrella d'aquesta edició. Es tracta de la participació en el projecte 'Inside Out' de l'artista JR que promou la idea de "canviar el món a través de l'art", com ha explicat la consellera de Cultura i Participació ciutadana d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà. Ho fa a través d'imatges de grans dimensions que s'instal·len al carrer i mostren persones anònimes que viuen en la mateixa ciutat sota el mateix lema. En el cas d'Andorra la Vella, sota el lema 'La diversitat ens enriqueix' es vol reconèixer la tasca de les entitats que habitualment fan de forma desinteressada per "continuar teixint la xarxa associativa a la nostra parròquia".

Així, dijous s'enganxaran fotografies de 80 centímetres per 1,35 metres de persones que formen part d'aquestes entitats a la plaça de la Rotonda. La idea és que els ciutadans les puguin veure però també tocar i que hi interactuïn, ha exposat Rabadà, de manera que es mantindrà fins que aguantin. A més, es farà un audiovisual de l'enganxada i de la mostra que es promocionarà a través de les xarxes socials de la parròquia i del projecte 'Inside Out', donant a conèixer la iniciativa arreu del món.

Dissabte serà el dia amb més activitats, començant per la tradicional cercavila on es podran veure els vestits, les danses i músiques típics de cada regió i en la qual la Casa Rússia ja ha anunciat que estan preparant "una gran demostració amb els nens", segons ha dit la vicepresidenta de l'associació, Nadejda Solovieva. A més, hi haurà una actuació castellera, mostres de dansa i cants i una desena d'estands de venda de productes autòctons de cada zona. La jornada acabarà amb el concert de la diversitat a càrrec de l'Orfeó Andorrà i els International Singers i diumenge finalitzaran les celebracions amb l'11è torneig de cases regionals i comunitats d'Andorra que enfrontarà 10 equips.

L'esdeveniment permet conèixer les cultures i tradicions dels ciutadans que viuen al Principat i també apropar-se a les entitats i "animar-les a formar-ne part", com ha assenyalat el cantaire de l'Orfeó, Josep Moral.