Publicitat
Publicitat

La febre 'Pokémon GO' arriba a Andorra

L'avinguda Meritxell, la plaça de la Rotonda, l'avinguda Carlemany, i, fins i tot, davant dels caixers de Vall Banc o a l'interior de restaurants i comerços. Cap racó se salva d'amagar algun dels preuats 'pokémons'

L'avinguda Meritxell, la plaça de la Rotonda, l'avinguda Carlemany, la Casa de la Vall i, fins i tot, davant dels caixers de Vall Banc o a l'interior de comerços, restaurants i instal·lacions públiques; la febre del 'Pokémon Go', el videojoc viral creat per Nintendo que permet capturar, mitjançant la utilització del GPS, 'pokémons' repartits en diferents espais, ja ha aterrat a Andorra, fent que cap racó del Principat quedi exempt d'amagar algun dels preuats éssers animats. Seguint amb la idea del joc que s'ha estès arreu, alguns dels edificis o monuments emblemàtics del país s'han convertit, d'un dia per l'altre, en improvisades 'Poképarades', espais que ofereixen diferents objectes com ara 'Pokéballs' (necessàries per capturar els 'pokémons') o pocions.

Un cop assoli el nivell cinc, es pot començar a anar als 'Gimnasos Pokémon', espai en què els usuaris, tal com succeïa en la sèrie de dibuixos animats, poden evolucionar el nivell de les seves captures i decidir si volen deixar, en cas que el gimnàs no estigui ocupat per un 'pokémon' de nivell superior d'un altre usuari, un dels seus per defensar el gimnàs d'atacs rivals. En cas de decidir deixar-lo, es mantindrà en aquest espai fins que sigui derrotat per un altre jugador.

Cal recordar que gràcies a la increïble magnitud que està adquirint el joc, que ja és número 1 de l'App Store dels Estats Units, la marca Nintendo s'ha revalorat en la borsa un 58%. Tot i que des d'un primer moment s'ha informat que el joc s'ha creat per combatre el sedentarisme, l'objectiu de molts jugadors, tal com feien els protagonistes de la sèrie, sembla que no és altre que fer-se amb tots els 'pokémons'. La xifra a assolir? Ni més ni menys que 151 captures.

Algun jugador ja va aprofitar el pas del Tour per fer broma sobre l'impacte que està tenint el joc tant en grans com en petits.