Societat 19/11/2018

Fins a 1.000 persones assisteixen a la missa del Canòlich Music

El festival s'ha desenvolupat sense incidents i ha tingut molt bona acollida a la parròquia i al país en general, assegura el Bisbat d'Urgell

Ana
2 min
Un moment de la sisena edició del Canòlich Music. / Bisbat d'Urgell

Sant Julià de LòriaLa sisena edició del festival Canòlich Music s'ha tancat amb una "gran implicació dels joves", ha afirmat el Bisbat d'Urgell en un comunicat. Durant el cap de setmana la parròquia de Sant Julià s'ha omplert de jovent, sobretot procedent d'Andorra i de diferents parts de Catalunya. "L'acte central de la trobada", la missa, que va comptar amb la presència de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, va comptar amb "prop d'un miler de persones" a l'envelat preparat especialment per a l'esdeveniment, informa el Bisbat. Vives va cloure l'eucaristia "animant els joves en el seguiment de la fe".

El festival s'ha desenvolupat sense incidents i ha tingut molt bona acollida a la parròquia i al país en general, "per la seva vocació de donar un espai als joves on gaudir de la música i de l'encontre amb l'espiritualitat de manera positiva i sana".

El delegat de Joventut del Bisbat, Lluís Plana, s'ha mostrat satisfet per la implicació dels joves al Canòlich Music, així com la dels voluntaris, artistes i grups, que fa que el festival sigui "un referent" i creixi any rere any. Per la seva part el delegat d'Ensenyament i rector de Sant Julià de Lòria, Josep Chisvert, ha definit el festival com "un espai de trobada" i ha afegit que a Andorra, "en la seva vocació de cruïlla de camins, això té un gran valor".

El bisbat destaca que en aquest festival es fa un gran esforç per programar artistes d'arreu amb diversos estils musicals, que tenen en comú una clara vocació de divulgació de "valors sòlids cristians". Per a aquesta sisena edició, i amb motiu del 70è aniversari de la declaració universal dels drets humans, s'ha triat aquesta temàtica com a eix de les activitats i reflexions del festival.

Així, tant el matí com la tarda del dissabte, es van organitzar tallers com el 'Crist Xperience' o l'activitat a la natura 'Els camins saludables dels drets humans', on els joves van fer un tram caminant vorejant el riu.

stats