La Fiscalia enforteix les relacions amb la seva homòloga de Tolosa

Alberca incideix en els diferents àmbits de col·laboració entre les dues institucions judicials

La Fiscalia General i seva homòloga de la Cort d’apel·lació de Tolosa han signat aquest dilluns un protocol de col·laboració que ha de servir per enfortir “les bones pràctiques i relacions” existents entre les dues institucions judicials. Els dos fiscals generals encarregats de signar el protocol, Alfons Alberca i Monique Olivier, han destacat la importància d’aquest document donades les relacions entre les dues parts i la voluntat de potenciar-les.

Tal com ha explicat Olivier, la regió, que es troba sota la seva competència, fa frontera amb Andorra i hi ha diversos aspectes que són d’interès comú, com pot ser el contraban, la lluita contra el terrorisme o el blanqueig de diners, a més de delictes relacionats amb la xarxa viària. Alberca també ha emfasitzat que es podrà col·laborar en delictes mediambientals i amb els que tenen a veure amb menors i ha remarcat el fet que es puguin fer formacions i col·laboracions d’altres tipus gràcies a aquest protocol. En aquest sentit, ha recordat que fiscals andorrans han anat a formar-se a França. Olivier es jubila a finals d’aquest mes i Alberca ha manifestat que fins ara hi ha hagut molt bona relació entre les dues fiscalies però que és important que aquests acords es plasmin per escrit perquè les persones que els succeeixin sàpiguen, en el marc d’aquestes col·laboracions, com poden procedir i a qui dirigir-se en cas de necessitat.

La Fiscalia, ha recordat Alberca, té acords amb altres fiscalies, que en el cas de l’espanyola i la portuguesa és d’àmbit nacional, mentre que en el cas de França no hi ha aquesta figura i per això cal fer la signatura amb el fiscal de cada regió.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha manifestat que és positiu que hi hagi aquests acords “que enforteixen institucions com la del ministeri fiscal”.