El forfet escolar serà un 8% més car

L'estalvi en comparació al comercial continua sent del 75% gràcies a la subvenció del Govern i l'esforç de les estacions

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior i Ski Andorra han ratificat el conveni per fomentar l'esquí entre els escolars. L'acord fixa les tarifes per a aquesta temporada dels forfets extraescolars, universitaris i d'acompanyants, així com l'evolució per als pròxims tres anys. Així, es garanteixen 50.000 dies d'esquí per als escolars de primera i segona ensenyança dels centres del Principat.

Els preus per als diferents forfets són per a Jover “molt competitius”, amb un estalvi “pel que fa als usuaris finals d’entre un 58 i un 75%”. Oferir aquestes tarifes ha estat possible gràcies a l’esforç de les estacions d’esquí a l’hora d’adaptar el preu, però també per “una subvenció afegida per part del Govern”. Així, el cost del forfet extraescolar és de 112,50 euros, un 8% més car que la temporada passada, el forfet per a estudiants d’Ensenyament Superior es manté en 186 euros i el forfet per als acompanyants ha augmentat un 6%, arribant a 176 euros.

Segons el president d'Ski Andorra, Joan Viladomat, el model andorrà és "envejat" en la resta de països perquè "ningú que hagi aconseguit que el 100% de la canalla d’un país esquiï com a mínim deu dies a la temporada". Enguany gaudiran de l'esquí escolar 6.800 infants dels centres educatius del país. Una xifra que arriba als 8.000 beneficiaris de l'acord entre l'executiu i l'associació si se sumen els estudiants universitaris i els pares acompanyants.

Els forfets estaran a la venda del 26 de novembre al 20 de gener, i els escolars que ja tinguin el forfet de l'any anterior el podran reactivar a través d'internet. Aquells que el vulguin adquirir per primera vegada ho hauran de fer a Ski Andorra, on se'ls lliurarà al moment, mentre que els acompanyants rebran una autorització des del centre on desenvolupin l'activitat.

“Els nostres clients estan envellint”

Per a Joan Viladomat, iniciatives com la de l’esquí escolar afavoreixen a que les noves generacions s’apropin a l’esport. “Els nostres clients estan envellint”, comenta el president d’Ski Andorra i cada vegada és més difícil que els joves vulguin esquiar perquè compten amb més opcions. A part, l’esquí comporta una despesa inicial elevada i, si no es fa un bon acompanyament, el rati d’abandonament en els primers dies és molt alt. “A l’entrar des de l’edat escolar i de manera que l’aprenentatge estigui lligat amb gaudir-ho”, ha explicat Jover, “es garanteix que el percentatge d’abandonament sigui menor”.