Es formalitza el traspàs i Andorra acollirà la Cimera Iberoamericana del 2020

El Principat Andorra assumeix la Secretaria Pro Tempore i també s'encarregarà d'impulsar el calendari d'activitats preparatòries prèvies

Els caps d'Estat i de Govern de la Conferència Iberoamericana han atorgat la Secretaria Pro Tempore durant els pròxims dos anys a Andorra, i en conseqüència l'organització de la Cimera Iberoamericana el 2020. En la seva intervenció, Toni Martí, ha expressat l'orgull i l'emoció d'assumir aquest gran repte que donarà visibilitat internacional al Principat. El cap de Govern ha assegurat que Andorra donarà continuïtat a l'intens treball que aquest fòrum multilateral està duent a terme en pro de l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 i que la voluntat és fer un pas més enllà i vincular aquestes prioritats a la innovació, posant-la al servei de la sostenibilitat. 

Martí ha afirmat que els ODS són un repte compartit per tots els països de la comunitat iberoamericana i que s'alineen a les polítiques que Andorra està implementant, de manera transversal, durant els darrers anys, per tal de convertir-se en un referent en Educació, transició energètica i inclusió, especialment les persones amb discapacitat. Per concloure, Martí ha volgut agrair el suport mostrat per la totalitat dels països de la conferència iberoamericana per la candidatura d'Andorra i ha celebrat el suport de Guatemala per intercanviar experiències al voltant de l'organització d'aquest esdeveniment internacional d'alt nivell. 

Andorra assumeix així la Secretaria Pro Tempore d'ara i fins al 2020. Tindrà a càrrec seu la presidència i la coordinació del calendari d'activitats preparatòries prèvies a la Cimera Iberoamericana, entre les quals reunions de ministres de relacions exteriors, reunions de coordinadors nacionals, reunions de responsables de cooperació reunions ministerials, fòrums i trobades sectorials entre entitats, sector privat i societat civil. 

El Principat es va adherir a la Conferència Iberoamericana formalment l'any 2005, així, durant la pròxima Cimera de caps d'Estat i de Govern se celebraran 15 anys de participació activa en aquesta comunitat. Durant aquest període, tots els caps de Govern han assistit a totes les Cimeres que s'han celebrat en els diferents països de la regió iberoamericana.