Societat 25/11/2017

El Fòrum Nacional de la Joventut crea les comissions de gènere i de cultura

Els joves han aprovat col·laborar amb Stop Violències en la campanya 'No agressions sexuals en festes majors'

Ara Andorra
1 min
El president del FNJA, Adrià Espineta, donant inici a l'assemblea celebrada el passat 18 de novembre. / L. M.

Andorra la VellaEl Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra (FNJA) ha aprovat crear una comissió de gènere i una altra de cultura, dos grups de treball amb què encara no comptaven. El passat 18 de novembre, el FNJA es va reunir en assemblea, a la qual van assistir una seixantena de joves, i es van presentar dinou propostes, de les quals se n'han aprovat divuit. Els no-assistents que van sol·licitar el vot, també han pogut opinar en línia.

La comissió de gènere ha obtingut 44 vots favorables, vuit negatius i deu abstencions. Els joves han aprovat col·laborar amb l'associació Stop Violències i, a més, participar activament amb l'entitat en la campanya 'No agressions sexuals en festes majors', un projecte d'oci nocturn lliure de violències sexistes.

Quant a la comissió de cultura, ha rebut el suport de 50 persones, un vot en contra i onze abstencions. De fet, durant l'assemblea s'ha acordat seguir col·laborant i patrocinant el Festival Ull-Nu, en el qual hi ha un premi dotat pel FNJA, i subvencionar el curtmetratge 'Le blizzard', d'Àlvaro Rodríguez Areny. El fòrum també dona suport econòmic al grup de rap Versus Norte per organitzar batalles de rap un cop al mes.

Entre la resta de propostes aprovades, hi ha la de vincular-se a l'European Youth Forum, obrir un local multifuncional i cobert per a la pràctica de l'skate i patrocinar el Club de Rem d'Andorra.

stats