Publicitat
Publicitat

El freixe, el bedoll i el pollancre, al capdamunt de la llista de risc al·lèrgic

Les dades es poden consultar al web http://www.aire.ad/pollen.php, que disposa de l’actualització del calendari pol·línic obtingut a partir dels registres dels anys 2012, 2013 i 2014

El risc al·lèrgic més significatiu d'aquesta primavera el representen els pòl·lens de freixe, bedoll i pollancre, amb un índex de grau mitjà (nivell 3 en una escala de 5). Així ho mostren les dades recopilades en el que portem d'any i que es poden consultar al web http://www.aire.ad/pollen.php. El portal disposa de l’actualització del calendari pol·línic obtingut a partir dels registres dels anys 2012, 2013 i 2014.

La xarxa de vigilància de qualitat de l’aire del Departament de Medi Ambient i el Laboratori Central de Salut Pública mesuren els nivells de pol·len i espores de fongs per mitjà d’un captador situat a la vall central. Aquest conjunt de dades queda recollit al calendari, que és d’utilitat per a totes aquelles persones amb al·lèrgies o amb interès per conèixer els diferents nivells.

Els nivells de pol·len presents en el medi ambient determinen la qualitat de l'aire. Atès que hi ha un percentatge significatiu de la població que és sensible o al·lèrgica a aquestes partícules d’origen natural, la informació continguda en aquesta pàgina els ajuda a prevenir els dies de més afectació i els proporciona dades fiables corresponents als diferents tipus de components sistematitzats al calendari pol·línic.