Publicitat
Publicitat

Els gegants i el Contrapàs, l'acte central de la Festa a la plaça del Poble

Minguillón assegura que aquest és l'acte "més de parròquia, més de casa, amb la gent del poble"

La Festa Major d’Andorra la Vella ha viscut aquest diumenge l’acte “més de parròquia, més de casa, amb la gent del poble ballant el Contrapàs junts”, com ha explicat el cònsol major de la parròquia, Jordi Minguillón. La plaça del Poble, plena de gom a gom —com és habitual per a aquest acte— ha celebrat la diada amb el ball de gegants de la Gresca Gegantera d’Andorra la Vella i els Gegants de Sant Pol de Mar i el ball del Contrapàs amb la música de la cobla La Principal de la Bisbal. Abans s’ha celebrat la tradicional missa de Festa Major. Minguillón ha aprofitat per reivindicar la parròquia, amb una alta ocupació turística tot el cap de setmana, perquè “és una gran Festa Major i la capital demostra per què és la capital”.

Centenars de persones i moltes autoritats —entre elles el cap de Govern, Toni Martí, que ha hagut de marxar abans del ball del Contrapàs, o la ministra de Salut, Benestar i Ocupació i excònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, qui sí que s’ha animat a fer el ball— han gaudit dels actes “més de parròquia, més de casa”, com ha explicat el cònsol major, Jordi Minguillón, aquest diumenge.

“Ha sigut un ball de gegants espectacular” ha insistit el cònsol major, després de l’actuació de la Greca Gegantera d’Andorra la Vella. Els geganters andorrans han aprofitat també per presentar els nous carregadors, atorgar-los l'espasa, per soltar uns globus amb desitjos i per interpretar el ball de l’Almorratxa, al final del qual desenes de persones s’han afanyat a agafar un dels trossos de l’ampolla.

Després de l’actuació gegantera, amb una colla emocionada pel seu trentè aniversari, l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella ha ballat el Contrapàs al ritme de la cobla de la Principal de la Bisbal. Assistents i autoritats han pres bona nota perquè, com és habitual posteriorment ha arribat el seu torn, encapçalats pel cònsol major d’Andorra la Vella, que no ha refusat interpretar el ball.

Minguillón ha volgut sortir al pas de les crítiques que suggereixen que Andorra la Vella està perdent importància turística explicant que durant la Festa Major ha estat “ple de gom a gom, a les terrasses del Centre Històric no s’hi podia passar”. “Penso que és una gran Festa Major i la capital demostra per què és la capital”, ha clos Minguillón.