Societat 22/06/2024

Els Gendarmes que controlen el Pas han comissat 14 vehicles, 204 litres d'alcohol i 113 cartons de tabac

L'operació Plaça Neta ha fet controls a 1.120 persones i 878 vehicles en tres dies i tres nits

ARA Andorra
1 min
Part dels comisos fets a l'operació Plaça Neta.

Andorra la VellaLa gendarneria ha fet 120 controls a la carretera RN20 i als trens que venen de l'Hospitalet per controlar els ciutadans que retornen del Pas de la Casa. L'han batejat com a operació Plaça Neta amb controls dins dels vagons i diferents punts de la carretera entre l'Hospitalet i Foix.

És la segona fase d'aquesta operació "coordinada a nivell nacional pel ministeri de l'Inter en col·laboració amb la Procuradoria de la República", segons el comandant del grup de la gendarmeria de l'Arieja Frédéric Wagner.

Un centenar de gendarmes han format part d'aquest dispositiu que ha estat tres dies i tres nits a l'RN20. En el desplegament hi hagut gossos ensinistrats oi col·laboració d'agents de la Guàrdia Civil espanyoia.

S'han fet controls a 1.120 persones, a 878 cotxes. i 9 camions pesants. S'han comissat 204 litres d'alcohol, 113 cartons de tabac, cent paquets de tabac de liar i un matxet, segons ha comentat Olivier Mouysset, procurador de la República a Foix.

Hi h ahagut sis detinguts, 14 vehicles immobilitzats i 97 delictes. A diferents acusats se'ls ha condemnat a no poder tornar a l'Arieja durant tres anys. Alguns dels vehicles en mans dels gendarmes corresponen a contrabandistes que quan han vist el control han abandonat el cotxe i han sortit corrent.

stats