Societat 12/01/2021

Gossos a la porta de l'institut per detectar drogues

La policia durà a terme controls aleatoris en tots els centres escolars durant els propers mesos

Ara Andorra
1 min
Una imatge del carrer Prada Motxilla. / M. F. (ANA)

Escaldes-EngordanyLa policia ha informat aquest dimarts que s’han incorporat gossos policials ensinistrats en la detecció d’estupefaents als controls habituals que el cos fa en centres educatius, en el marc de la lluita contra el consum i venda d’estupefaents en menors d’edat.

Segons el comunicat fet públic aquest dimarts, el cos policial explica que anteriorment ja s'havia informat que el control d’estupefaents en persones vulnerables, com són els menors d’edat, en immediacions de recintes escolars i zones d’afluència habitual d’aquest col·lectiu, era un "eix prioritari" de la Policia d’Andorra.

El cos d'ordre afegeix que la decisió respon a les instruccions rebudes per part del ministre de l'Interior, Josep Maria Rossell, a principis de desembre, en el sentit d'incorporar aquests animals, especialistes en recerca d’estupefaents, coincidint amb la represa de les classes després de les vacances de Nadal.

Els controls es duran a terme de forma aleatòria en tots els centres escolars d’Andorra els propers mesos, així com també en zones d'afluència habitual de menors i jovent de les diverses parròquies.

stats