Societat 21/08/2019

El Govern aprova una primera remesa d'ajudes al Pas de la Casa per valor de 39.000 euros

Corresponen a les sol·licituds per cobrir la CASS els dies que el poble es va veure afectat pel tall de l'RN22

M. F.
1 min
Màquines treballant en l'esllavissada de l'RN22, aquest dimarts. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaFins a 37 empreses del Pas de la Casa es beneficiaran d'una primera remesa d'ajudes del Govern destinades a pal·liar els efectes de l'esllavissada a l'RN22 d'aquesta primavera. Tal com publica aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) l'executiu destina gairebé 39.000 euros a cobrir la cotització de la CASS dels treballadors.

Segons posen en relleu des del Govern, en els pròxims mesos hi haurà més remeses que actualment es troben en estudi. Així, a mesura que es vagin validant aquestes despeses s'aniran autoritzant. Cal recordar que arran de l'esllavissada a l'RN22 l'executiu va aprovar un paquet de mesures destinades a pal·liar les pèrdues econòmiques que s'havien patit al poble encampadà. Els 38.799 euros que s'autoritzen aquest dimecres corresponen a les ajudes per cobrir el 15,5% de la cotització que l'empresari paga pel treballador a la CASS i que es podia demanar pels dies que la carretera va estar tallada.

Cal recordar que tot just un dia abans que es tanqués el període per a la sol·licitud d'aquestes ajudes el ministre portaveu, Eric Jover, va destacar que se n'havien rebut un centenar i que havien de ser analitzades. A banda de la cotització de la CASS els empresaris també es podien ajornar el pagament de la liquidació de l'IGI que inclogués el període de dies tancament de la carretera.

stats