Societat 20/06/2020

El Govern està disposat a acceptar més refugiats sirians

En motiu del Dia mundial del refugiat

Ana
2 min
L'arribada de les primeres famílies sirianes al país, el 2018. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut –juntament amb el d'Afers Exteriors, la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana i l’associació Obrim-los Obrim-les– ha organitzat, amb motiu del Dia mundial del refugiat, que se celebra anualment el 20 de juny, una campanya de sensibilització per seguir donant visibilitat a aquesta qüestió. Enguany, la cita pren un caire digital a causa de la situació d’emergència sanitària del coronavirus. Tot i això, i com en els anys anteriors, l’objectiu és fomentar la consciència social sobre la situació dels refugiats arreu del món, trencar mites i falses creences.

La situació de crisi sanitària actual arran de la Covid-19 suposa un repte afegit i el Govern assegura que no és aliè de l’impacte que això pot implicar per a les persones refugiades. És en aquest marc que, asseguren, reprendran el treball, aturat precisament per la pandèmia mundial, per acollir refugiats del conflicte militar a Síria, gràcies a l’acord signat amb la Comunitat de Sant Egidi per a la creació del corredor humanitari. Es destaca que el treball amb aquesta entitat segueix actiu. A més, recorden que des del Govern es manté contacte amb Acnur. Alhora, a través del Servei d’Atenció a Persones Refugiades del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut se segueix amb la tasca de seguiment dels refugiats que ja són a Andorra.

Pel que fa a la campanya amb motiu del dia mundial, la iniciativa se centra en la difusió del vídeo ‘Per què haurien d’importar-te els refugiats i les refugiades?’, creat per l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats i Refugiades (Acnur). Els tècnics d’Afers Socials, Habitatge i Joventut han traduït el missatge per incloure una veu en 'off' en català, que explica el contingut del vídeo.

stats