Ser al top 30, el gran repte dels esquiadors de la FAE

Els esportistes tenen la vista posada aquesta temporada en la Copa del Món de Grandvalira

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha presentat aquest dimecres la temporada 2018-2019 de la secció d’esquí alpí, amb la mirada posada en la Copa del Món que es disputarà a Grandvalira el mes de març. Tal com ha explicat el director tècnic de la FAE, Carles Visa, els objectius per a aquesta temporada “no varien massa” dels de l’any passat i així, en la Copa del Món Joan Verdú i Mireia Gutiérrez es marquen com a fita estar en el top 30. Pel que fa als corredors de Copa d’Europa (entre els quals Marc Oliveras i Carmina Pallàs), l’objectiu és també estar en aquest top 30 però guanyar, sobretot, "regularitat", segons Visa. Pel que fa a l’equip de formació, la fita és continuar treballant perquè puguin entrar en l’equip nacional, una qüestió que passa per estar per sota dels 40 punts FIS i tenir el batxillerat aprovat.

Sobre els dos esquiadors que competiran a la Copa del Món, Visa ha destacat que el repte que tenen és “complicat” i especialment per a Verdú, ja que sortirà més enrere que no pas Gutiérrez, que gràcies als resultats obtinguts aquest estiu a Ushuaia ho farà més endavant i, per tant, podrà tenir més oportunitats de fer un millor resultat. Verdú ha manifestat que per ell és molt important “ser més regular” i poder completar les diferents mànegues. De fet, el seu entrenador, Cyprien Richard, ha concretat que Verdú “pot competir amb els millors” i que el més important per a ell és tenir “calma amb els objectius” i sobretot “avançar en guanyar confiança”.

Els diferents corredors començaran ja aquesta mateixa setmana les competicions. De fet, la primera en debutar serà Gutiérrez, que competirà aquest dissabte a Levi. Verdú debutarà el 30 de novembre a Beaver Creek.

Pel que fa a la participació a la Copa del Món que es disputarà a Andorra, Visa ha destacat que l’estan “lluitant” però ha recordat que és “molt difícil”, ja que vol dir que els esquiadors hauran d’estar entre els 25 millors del món.

I a la Copa del Món també s’ha referit el director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorra, Joan R. Mas, que ha dit que aquestes finals seran “una cosa excepcional per a Andorra” ja que ja és una destinació de neu consolidada però esdeveniments com aquest situarà el país encara més internacionalment, tant com a destí d'hivern com des del punt de vista esportiu. Mas ha remarcat que el patrocini a la FAE és “un compromís clar amb el país i amb el futur de l’esport” de Crèdit Andorrà.

  • Etiquetes