El comú lliura els premis als guanyadors del concurs d’idees per dissenyar un portal d’entrada a la Margineda

El despatx de Josep Adserà ha quedat en primer lloc i guanya 3.000 euros; l’arquitecte Miquel Mercé, amb el segon premi obté 2.000 euros, i Pere Cervós s’emporta un premi de 1.000 euros per la tercera posició

La cònsol major, Conxita Marsol, ha fet entrega aquest dimarts dels tres premis del concurs d’idees nacional per crear un portal d’entrada a la parròquia amb una imatge emblemàtica a la zona de la rotonda de la Margineda. El primer premi del concurs ha estat per al despatx de Josep Adserà que, amb el projecte EnclArc, ha obtingut un premi de 3.000 euros; el segon classificat ha estat l’arquitecte Miquel Mercé, que va presentar la proposta MarcAND per la qual s’ha endut un premi de 2.000 euros, i el tercer ha estat per a l’arquitecte Pere Cervós que, amb el projecte Entrem-hi!, ha obtingut un reconeixement de 1.000 euros.

El comú d’Andorra la Vella agraeix la col·laboració a tots els participants en la iniciativa (en total es van presentar quatre projectes) per dissenyar un espai emblemàtic d’entrada a la parròquia amb l’objectiu de fomentar el flux de vehicles per l’avinguda d’Enclar.

Actualment s’està treballant en la proposta guanyadora de Josep Adserà, que s’instal·larà durant l’estiu i que està composada per un portal d’entrada de 30 metres de llargada i 9 d’alçada que pretén captar l’atenció dels conductors. La cara vista de l’estructura metàl·lica per als vehicles procedents del sud s’equiparà amb una malla de led d’uns 50 metres quadrats que permetrà la projecció d’imatges i vídeos, creant un gran reclam d’accés a l’avinguda d’Enclar. La pantalla, visible tant de dia com de nit, permetrà atorgar un caràcter emblemàtic i singular a l’entrada a Andorra la Vella, alhora que serà un nou suport per promocionar esdeveniments que es facin a la parròquia. La part posterior de l’escultura, visible per als vehicles que es dirigeixin en sentit sud a través de l’avinguda d’Enclar, s’equiparà amb diverses llums, com un element estètic que marcarà la sortida de la capital.