Un incendi a Escaldes-Engordany obliga a desallotjar els veïns

El foc va ser en un pis del carrer Hortalets de Guem i sis persones van ser traslladades a l'hospital per inhalació de fums

Un incendi al número dos del carrer Hortalets de Guem d’Escaldes-Engordany ha obligat aquest dijous a la matinada a evacuar una trentena de veïns que es trobaven a l'immoble en el moment dels fets. El foc ha ocasionat importants danys materials al pis on es va originar (el primer) i ha obligat a traslladar sis persones a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per inhalació de fums i intoxicació, que han estat ja donades d'alta. Un cop extingides les flames (unes dues hores després de l'inici del foc) tots els habitants de l'immoble van poder tornar a casa seva excepte la persona adulta i els dos menors que ocupaven l'habitatge cremat. La policia ha obert una investigació per determinar l'origen del foc.

Tal com han informat des del Cos de Bombers, van rebre l'avís cap a dos quarts d'una de la matinada i quan van arribar al lloc dels fets les flames ja sortien "per la façana" de l'edifici i per l'escala. Ràpidament es va aconseguir confinar el foc i pels volts de dos quarts de tres de la matinada ja es va donar per finalitzades les tasques d'extinció, la qual cosa va permetre que els desallotjats tornessin a casa seva. Els danys materials més importants han estat, de fet, al pis afectat.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar set vehicles dels bombers, dels parcs d'Andorra la Vella i la Massana amb un total de catorze efectius. També hi van intervenir la policia i agents de circulació del comú d'Escaldes-Engordany.