Societat 01/06/2018

Els incentius pel metge referent es podrien aplicar de manera esglaonada

Pel que fa a la mesura d'aplicar un copagament penalitzat per als pacients que vagin directament a l'especialista, Álvarez recorda que cal modificar la Llei de la CASS, però la voluntat és entrar a tràmit el projecte de llei aquesta mateixa legislatura

Ana
1 min
El ministre Carles Álvarez aquest divendres al congrés d'Anatomia Patològica. / M.T. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Carles Álvares, ha explicat que s'està pendent de decidir si el nou sistema integrat de visites mèdiques que pretén prioritzar el metge referent s'implementa de cop o es fa esglaonadament. De moment, s'està acabant d'implementar l'eina informàtica que permetrà assignar telemàticament el metge referent a cada usuari i que facilitarà un dels incentius, que és que no s'hagi de pagar el total de la visita a l'inici, sinó només el 25%, el que es coneix com a tercer pagador.

Pel que fa a la mesura d'aplicar un copagament penalitzat per als pacients que vagin directament a l'especialista, Álvarez ha indicat que cal modificar la Llei de la CASS, i que la voluntat és entrar a tràmit el projecte de llei aquesta mateixa legislatura.

Per tot plegat, la intenció és que el nou sistema estigui en marxa durant l'estiu, però tot sembla indicar que s'aplicarà de manera esglaonada ja que encara no es disposarà de tots els incentius. També cal tenir en compte que el procés d'assignacions del metge referent "no serà d'un dia per un altre".

stats