Publicitat
Publicitat

Les infraccions per contraban de tabac es mantenen estables aquest 2015

La Guàrdia Civil de Lleida ha confiscat 90.000 paquets de tabac durant el primer quadrimestre del 2015

La Guàrdia Civil de Lleida ha confiscat, durant el primer quadrimestre del 2015, al voltant de 90.000 paquets de tabac de contraban i s'han aixecat 131 infraccions administratives, una xifra similar a la del mateix període de l'any passat, en què van ser 139, i que corresponen gairebé a una infracció i mitja diària. A més, durant el mateix període s'han confiscat 185 quilograms de picadura de tabac, davant dels 38 confiscats en el mateix període del 2014. Les xifres les ha donat a conèixer la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, durant la a I Jornada sobre Contraban de Tabac celebrada a Lleida amb l'objectiu d'ampliar coneixements sobre aquesta temàtica a les diferents unitats i agents del cos que operen en la lluita contra aquest frau.

Durant la jornada dedicada al contraban de tabac, la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha destacat que malgrat l'eficient tasca que porta a terme la Guàrdia Civil, "estem davant d’una pràctica que continua activa i que requereix la col·laboració entre tots per disminuir progressivament el frau i la corrupció que genera". A més, Manso ha indicat que el contraban de tabac afecta tothom perquè perjudica econòmicament, no només al sector comercialitzador sinó també a l'estat espanyol, i ha recordat que també pot acabar derivant en un problema "de caire sanitari donat que algunes marques eludeixen els controls que imposa la normativa".

Oficials de la Companyia de la Seu d’Urgell i de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de Lleida han ofert als assistents la xerrada 'La Guàrdia Civil contra el contraban de tabac'. La Jornada ha finalitzat amb una segona taula rodona que s’ha centrat en 'El contraban de tabac i altres delictes connexos' amb les intervencions de la magistrada del Jutjat num.3 de Lleida, Laia Blat, i el fiscal degà de la Seu d’Urgell, Juan Sagredo.

El certamen ha comptat amb l’assistència d’unes 50 persones, entre guàrdies civils procedents de Lleida, Barcelona, Girona i Tarragona, així com membres del Gremi d’Estanquers de Lleida, l’Agència Tributària i l’empresa Philip Morris.