Societat 30/03/2021

Els ingressos per Covid, 28 (+2), continuen augmentant

ARA Andorra
1 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell

Andorra la VellaJa fa dies que els autoritats en l'àmbit de la sanitat adverteixen que la soca britànica, majoritària al país, és darrera de l'increment del registre diari de contagis del Sars-Cov-2, i que això s'acaba traduint en major pressió hospitalària. Així ho corroboren les dades, s'ha passat de menys d'una vintena de nous casos entre gener i març, a més d'una cinquantena durant aquestes darreres tres setmanes. I els ingressos a l'Hospital de Meritxell, en conseqüència, també han augmentat. Concretament, aquest dimarts, segons reporta el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, hi ha dos ingressos més que dilluns. En total hi ha 28 persones hospitalitzades, una vintena a planta i vuit a la Unitat de Cures Intensives, set d'elles que requereixen de ventilació mecànica.

La vacunació ha avançat a un ritme lent aquests darrers dies, tot i que en les últimes vint-i-quatre hores s'han administrat fins a 108 vacunes, una xifra que representa un total de 9.669 dosis administrades des de l'inici de la campanya, segons informa aquest dimecres el ministeri de Salut en el comunicat diari d'actualització de dades sanitàries per la pandèmia de la Covid-19.

El Govern també informa que el nombre de casos positius detectats des d'aquest dilluns s'ha incrementat en 56, deixant un total de 11.944 persones infectades des de l'inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2. Mentre les defuncions es mantenen en 115, les altes han tornat a augmentar amb 32 més (11.276 en total).

Finalment, pel que fa a la població escolar, 29 aules estan sota vigilància activa –13 en total i 16 en parcial– i 52 en vigilància passiva.

stats