El comú investiga diversos actes vandàlics aquest cap de setmana a Sant Julià

Un infant va caure des d'una passarel·la malmesa del parc del Prat Gran

La corporació laurediana ha informat que està a l'espera de les gravacions de les càmeres de seguretat instal·lades al parc infantil del Prat Gran, per esclarir de quina manera van succeir els actes que van provocar el trencament de la passarel·la del castell infantil. Aquests fets han obligat a tancar la instal·lació i el comú les ha qualificat de vandalisme. Mentre no s'indentifiquen els causants, aquest parc romandrà clausurat sense nova data d'obertura. "Esperàvem que no hi haguessin actes vandàlics ni 'botellons', però aquí també en patim, haurem de prendre decisions i s'hauran de denunciar els actes", ha exposat el consol menor, Julià Call. 

Els actes de vandalisme van sortit a la llum arran de la caiguda d'un infant aquest dissabte passat a conseqüència del mobiliari malmès al parc infantil. El menor va haver de ser traslladat en ambulància a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Finalment no ha estat res greu, però el seu pare va publicar la denúncia a les xarxes. Malgrat que el comú no informa d'aquests fets al comunicat emès, Call ha apuntat que "ens sap molt greu i no tenim ganes que ningú prengui més mal i per això hem tancat el parc". El cònsol menor ha exposat que l'empresa subministradora del giny ha comprovat 'in situ' que la destrossa no ha estat per un deteriorament de la infraestructura sinó perquè "s'ha trencat expressament".

El mobiliari del parc infantil del Prat Gran es va renovar a finals d'agost del 2014 i, més enllà de la queixa puntual pel trencament, alguns veïns ja han reclamat algunes vegades que és antic i cal millorar-lo. De fet, en el comunicat el comú ha apuntat que ja hi ha previsió de fer noves inversions "properament". A aquest acte en concret se li sumen diverses accions similars que han tingut lloc durant el cap de setmana a aparcaments de la parròquia. Per tot plegat, la corporació ha obert una investigació per esclarir els fets.