Publicitat
Publicitat

2.500 joves a La Central en set mesos

Bafino comenta que la majoria dels usuaris són adolescents i que la voluntat és continuar fent propostes per als joves, els pares i els educadors

Fins a 2.500 joves de 12 a 35 anys han utilitzat les instal·lacions de La Central del Departament de Joventut d'Andorra la Vella entre els mesos de gener i juliol d'aquest any. Així ho ha posat en relleu la directora de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana de la corporació comunal, Patty Bafino, durant la celebració del Dia internacional de la joventut.

Així, i segons Bafino, la majoria dels joves que fan servir La Central tenen entre 12 i 18 anys. S'ha calculat una vintena d'usuaris diaris, sent la franja que va de les 17 a les 18.30 hores la que més afluència registra. El mes de juny es va posar en marxa un carnet de La Central per "saber més dades dels usuaris" i això ha permès també detectar que la majoria dels joves que hi assisteixen no fan activitats extraescolars i per això també s'aprofita per fer-los propostes com els dos tallers que s'han celebrat aquest divendres amb motiu del Dia internacional, un per tunejar gorres i un altre de hip hop.

Bafino ha comentat que aquest any s'han fet dues propostes per als joves que no estudien ni treballen, una amb el Club d'Atletisme Valls d'Andorra, que pretenia apropar els joves "amb risc de vulnerabilitat" als entrenaments d'aquest club, perquè adquirissin una sèrie de rutines i a més, se'ls feia seguiment educatiu. Hi han participat cinc joves però només un ha completat aquest taller. Altre taller que ha "anat molt bé" era el que s'ha fet amb l'Associació Canina d'Andorra (ACANA) sobre educació canina. S'han treballat un seguit de valors com poden ser la "puntualitat, la constància o donar ordres sense violència", tal com ha concretat Bafino. La voluntat, ha afegit, és continuar impulsant propostes d'aquests tipus per a joves que no estudien ni treballen fent participar els clubs esportius de la parròquia, ja que "l'esport pot ser una sortida" per a aquest col·lectiu. Així, es vol que puguin participar en les activitats que proposen aquests clubs sense que la quota o el material siguin un entrebanc.

També es continuaran les xerrades per als pares que s'han iniciat aquest any amb les temàtiques de les drogues i la sexualitat i al setembre se'n farà una altra sobre l'alimentació i com incideix en el rendiment dels joves. "La voluntat és continuar fent activitats tant per als joves, com per als pares i els educadors", ha remarcat Bafino.