Publicitat
Publicitat

Un juliol "excel·lent" amb una ocupació millor que els anys anteriors

Des de l'UHA concreten que el mes s'ha tancat amb una ocupació del 64,15%, amb un increment del 19,19% respecte de l'any passat

Els resultats d'ocupació del mes de juliol han estat els millors dels darrers anys, segons assenyala la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) que ha informat que finalment les xifres s'han situat en un 64,15%, quan l'any passat van ser del 53,82%, la qual cosa significa, d'un any a un altre, un increment del 19,19%.

Aquesta ocupació ha estat més significativa a les parròquies centrals, amb un 75% d’ocupació mitjana, mentre que a la resta de valls aquesta dada s’ha situat fregant el 60%. És a Sant Julià on ha estat més baixa, amb un percentatge lleugerament per sota del 50%.

I tal com ja es va avançar des de l'entitat a l'ARA, també s'ha notat un repunt dels preus, amb una millora que es xifra en un 16,33%.

Des de l'UHA es mostren molt satisfets d'aquests resultats i qualifiquen juliol com "excel·lent" i afegeixen que hi ha diferents factors que hi ha contribuït entre els quals el Cirque du Soleil, el Tour o l'Ultratrail. Altres raons que expliquen aquests resultats, afegeixen, han estat "la incipient millora dels indicadors econòmics del nostre principal mercat, l’espanyol; els conflictes als països de l’Orient Mitjà i Turquia, així com la promoció duta a terme pels organismes públics i del propi sector hoteler".

Així, des de l'UHA assenyalen que un 86,84% dels associats ha dit que el mes de juliol ha estat bo o molt bo i només un 5,26% ho valora com igual que l’any passat i un 7,89% ho fa de manera negativa, respecte a l'exercici anterior.

La perspectiva per l’agost és optimista, tot i que es caracteritza per molta reserva d’última hora. L’any passat, l'ocupació va finalitzar amb un 72,14% i creuen que podran igualar-la o estar-hi per sobre.