Societat 27/04/2020

El 4 de juny acabaria la pandèmia a Andorra

Un estudi fet per la Universitat de Tecnologia i Disseny de Singapur prediu la fi de l’emergència sanitària al país

ARA Andorra
1 min
La sanitat pública i la privada treballaran juntes per combatre el coronavirus

Andorra la VellaTot i que les dades s’haurien d’agafar amb un cert distanciament, més tenint en compte que l'estudi té diverses versions amb actualitzacions, els andorrans ja li podrien posar una data a la fi de la propagació del coronavirus. Un informe publicat per la Universitat de Tecnologia i Disseny de Singapur revela que el 4 de juny d’aquest any, l’emergència sanitària estaria resolta a Andorra. També calcula que el 13 de maig la pandèmia al Principat estaria controlada en un 99%.

L'estimació es basa en el model i en les dades del cicle de vida de la pandèmia i les dates de predicció. Així, l’estudi detalla que el dia 1 de maig la situació estaria resolta en un 97% i que el 3 de juny es podria donar per resolta la propagació de la Covid-19.

Pel que fa als països veïns, l'estudi fa els mateixos càlculs i assegura que la finalització completa de la pandèmia serà el 2 d'agost a Espanya, mentre que a França seria uns dies més tard, concretament el 8 d'agost.

La universitat alerta que el contingut de l'informe està destinat exclusivament per a propòsits educatius i de recerca i pot contenir errors. Segons adverteixen, "el model i les dades poden ser inexactes i canviants segons l'evolució de les xifres". En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat aquest dilluns en la seva compareixença habitual, que l'informe "s'ha d'agafar amb certa distància perquè són dades fetes amb càlculs matemàtics que varien constantment". Precisament, fent referència a l'exactitud del dia, Benazet ha fet broma tot preguntant-se si també sabien a quina hora exacta s'acabaria la pandèmia.

stats