Publicitat
Publicitat

El juny amb la temperatura més alta respecte als últims trentennis

Els termòmetres van arribar a marcar fins a 7,6 graus més amb relació a la mitjana climàtica d'aquest mes, extreta entre el 1981 i el 2010

L’ús del ventilador, l’aire condicionat i les dutxes constants ja feien pensar que aquest mes de juny ha estat un dels més calorosos dels últims temps, però no hi havia dades que confirmessin la sensació viscuda en primera persona per tots els ciutadans d’Andorra. Ara, les xifres presentades pel servei meteorològic d’Andorra confirmen les sospites. Segons es desgrana en dues piulades publicades pel servei andorrà, el mes de juny passat va marcar la temperatura més alta respecte als últims trentennis de referència.

Tal com es pot observar en la primera piulada, durant la segona quinzena del mes passat hi va haver alguns dies que els termòmetres van marcar fins a 7,6 graus més respecte a la mitjana climàtica del mes de juny, extreta entre el 1981 i el 2010. Més concretament, el quinze de juny del 2017 es va arribar gairebé als 25 graus de mitjana, mentre que aquest mateix dia, segons la mitjana climàtica del 1981 i el 2010, la temperatura amb prou feines hauria de superar 15 graus de mitjana.

La temperatura també augmenta si les dades del juny d’enguany es comparen amb els anteriors trentennis. A més, el segon gràfic tuitejat pel servei meteorològic d’Andorra també serveix per observar com, segons les dades, la temperatura mitjana s’ha anat incrementant des del 1961. Tot plegat, unes dades extretes de la central instal·lada a FEDA.