Publicitat
Publicitat

El jutge deixa en llibertat l'exdirector d'Heliand

El també propietari de Cat Helicòpters està sent investigat per traslladar membres de la família de l'expresident Pujol a Andorra

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha deixat en llibertat Jorge Barrigón, propietari de l'empresa d'helicòpters Cat Helicopters del Servei Català de Trànsit de la Generalitat, que, segons un informe policial, va traslladar en "múltiples ocasions" a algun membre de la família Pujol a Andorra. Barrigón també va ser director de l'empresa andorrana Heliand fins que, l'abril del 2013, va ser acomiadat. L'empresa li va interposar una querella per presumpta administració deslleial i apropiació indeguda. Se l'acusa d'haver-se endut 300.000 euros.

L'empresari, segons ha explicat EFE, ha comparegut aquest dijous al matí del jutge i aquest ha "deixat sense efecte la detenció judicial", per la qual cosa l'empresari català ha quedat en llibertat. L'arrest es va produir aquest dimecres a Barcelona per la seva relació amb la causa en la qual s'investiga un presumpte blanqueig de diners per part de la família de Jordi Pujol i després d'estar en dependències de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia (UDEF) ha estat posat aquest dijous al matí a disposició judicial.

Les investigacions de la UDEF, basades en la declaració d'un denunciant, relacionen aquest empresari amb Josep Pujol, un dels set fills de l'expresident català investigats en aquesta causa per blanqueig.
A més de la declaració del denunciant que va parlar de Barrigón, la UDEF ha trobat, segons consta en un dels seus informes, una operativa de "préstec fictici" de 900.000 euros que el propietari de Cat Helicòpters va fer amb Josep Pujol.

El suposat préstec el va fer el fill de l'expresident de la Generalitat a Barrigón a final del 2009 i a principi del 2010 l'empresari l'hi va tornar, de manera que Josep Pujol va obtenir, segons la UDEF, un benefici de 195.000 euros derivat d'un interès del 21%, cosa que, segons la Policia, indica "la possibilitat que estem davant un préstec fictici ideat per blanquejar la quantitat descrita en el préstec".