Societat 15/12/2021

L'executiu autoritza la planta de compostatge a la Cortinada

S'utilitzarà per als residus vegetals biodegradables que el comú d'Ordino genera

ANA
1 min
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant una roda de premsa.

OrdinoL'executiu ha autoritzat la posada en funcionament d'una planta de compostatge amb residus de matèria vegetal biodegradable al carrer Xalets de la Cortinada. L'acord de Govern es va aprovar en la sessió del 9 de desembre, tal com s'indica aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA).

En l'edicte, s'especifica que la planta podrà desenvolupar operacions de valorització de residus vegetals de fusta i residus verds biodegradables provinents de parcs, jardins i camins gestionats pel comú d'Ordino. Els treballs consistiran en una trituració i humidificació prèvies per aconseguir terra vegetal mitjançant un procés de compostatge, amb una capacitat nominal de tractament prevista de 30 m³/any.

A més, el projecte estableix que totes les operacions es duran a terme exclusivament al recinte de les instal·lacions de l'activitat i els residus generats per l'activitat els recolliran i els gestionaran gestors privats autoritats. Cal recordar que el Govern va sotmetre a informació pública l'avaluació de l'impacte ambiental que podia tenir la planta que volia tirar endavant el comú.

stats