Publicitat
Publicitat

La subhasta de l'exposició 'EFE & ANA. 75 + 5 anys de fotoperiodisme' recapta 1.250 euros per Assandca

Un dels projectes que es podrà finançar és un allotjament per als malalts de càncer que han de rebre tractaments de llarga durada a Barcelona

El centenar de fotografies que formen la mostra 'EFE & ANA. 75 + 5 anys de fotoperiodisme' s'han subhastat aquest dijous entre una desena de persones interessades en adquirir les obres de les dues agències. La més sol·licitada ha estat la imatge dels consellers generals andorrans després de l'aprovació de la Constitució, que ha arribat als 110 euros amb un preu de sortida de 50 euros.

Com ha explicat la comissària de l'exposició, Marta Riestra, s'han posat a disposició del públic totes les obres amb un preu de sortida mínim de 30 euros per a les imatges més petites, 40 euros per a les mitjanes i 50 per a les grans, amb dites de 10 euros.

L'exposició es va inaugurar el 2 de febrer i s'estarà a la sala d'exposicions del Govern fins aquest divendres. Les 100 imatges seleccionades repassen els fet més rellevants des del 1939 en l'àmbit internacional amb les fotografies d'EFE i des del 2009 amb les de l'ANA. Entre aquestes hi ha la trobada a Hendaya entre Hitler i Franco o la Barcelona Olímpica així com les visites dels coprínceps francesos al Principat o el primer toro a la plaça de braus d'Andorra, per exemple.

Els beneficis de la subhasta es destinen a Assandca i com ha indicat el vicepresident de l'entitat, David Astrié, serviran per buscar un lloc per als malalts que han de seguir tractaments de llarga durada a Barcelona. De fet, ha indicat que volen establir alguna col·laboració amb alguna entitat de la ciutat catalana. Astiré ha reconegut que no tenen dades de quantes persones es podrien beneficiar d'aquesta iniciativa però des que han posat en marxa el servei de transport sanitari han rebut una cinquantena de demandes. El vicepresident d'Assandca ha admès que el fet de no disposar d'un cens dificulta la planificació d'alguns actes i ha afirmat que un dels objectius d'aquest any és recollir xifres sobre el nombre d'afectats, tractaments, etc.

En total s'han recollit 1.250 euros amb la subhasta d'aquest dijous.