Publicitat
Publicitat

"Anar a l'infern no m'interessa, és molt més bonic Sant Julià"

“Si et va bé” és la cançó amb què Sopa de Cabra obre els concerts d’un espectacle d’acurada producció i els temes d’un nou disc que es passegen entre el repertori clàssic que la llegendària formació qualifica “de Festa Major”

En una Festa Major que esgota les darreres hores, el músic Gerard Quintana ha explicat aquesta tarda que l’arribada de la formació dalt de l’escenari de la Plaça Germandat ve motivada perquè estan “decidits a tancar-la de la millor manera”. Un concert de dues hores i escaig, que inclou quatre temes del darrer treball. Però a més, Quintana ha aclarit que avui “sentim que podem donar el millor de nosaltres mateixos, i que té un intensiu de festa major, amb les cançons que la gent voldrà i podrà cantar amb nosaltres”. Per acabar el concert, la cançó amb set versions diferents i la que diuen han tocat més vegades a la seva vida: “L’Empordà”.

Gerard Quintana ha mostrat el significat especial que representa per la formació compartir escenari amb Salvador Escrivà, el vocalista de la Salseta del Poble Sec i que coincideixi la nit que es jubila, “perquè va ser la primera persona que va creure amb nosaltres”. En produir-los el sues primers discs.

La formació retorna als escenaris amb un nivell de producció que “de vegades costa de veure en el circuit” recordant que Sopa de Cabra ha estat 14 anys sense fer noves cançons i que “ens ha sortit un disc que ens fa sentir vius”. Josep Thió, ha explicat que “la primera sensació era si estaríem a l’altura” en plantejar un nou treball. Thió ha fet un repàs de la trajectòria de la formació i de com després d’un temps en solitari, cadascun dels membres van descobrir “quin és el seu llenguatge particular”.

El conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig ha fet balanç de la Festa Major amb més d’una cinquantena d’actes, que ha destacat amb tres objectius: donar força i vida a la parròquia, corretja de transmissió de la cultura laurediana i acostar l’art i la cultura a la gent de Sant Julià. Ha remarcat l’increment en les activitats de caràcter tradicional i els concerts, posant incís en la intervenció del ball de bastons amb els Catarres, “va ser un moment molt especial”. Roig ha qualificat de “monumental” l’aplec de 18 colles geganteres “un espectacle apoteòsic” on assenyala que es va superar amb escreix les dues mil persones.

El conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria ha anunciat que demanarà al Cònsol que l’enregistrament de la interpretació de la Cobla de Vents de Riella de “la Sardana de Sant Julià” feta pel mestre Cuadrado fa deu anys i que va ser enregistrada en aquesta Festa Major “sigui considerada patrimoni de la nostra parròquia”.