Societat 30/05/2016

Lluny dels objectius de reciclatge del Pla Nacional de Residus

Les dades de recollida de la brossa corresponents al 2015 que ha presentat el director general de Medi Ambient Marc Rossell allunyen al Govern dels objectius que s'havia plantejat

Ana
2 min
El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell

Andorra la VellaEl Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha donat a conèixer aquest dilluns els indicadors mediambientals del país coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient del proper 5 de juny. El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha presentat els indicadors on -entre altres dades- es presenten els índex de recollida de residus de l’any 2015. El reciclatge s’ha situat en el 50,5% de les fraccions de paper-cartró, vidre i envasos. Respecte el balanç presentat corresponent al 2014, hi hagut una reducció del reciclatge ja que ha passat del 53 al 50,5% de les fraccions de paper, cartró, vidre i envasos recollides.

Per fraccions, el vidre baixa la seva recollida del 70,5 al 62%, mentre el paper i cartró ha passat del 63,2% al 62%. L’única fracció que ha augmentat l’índex de recollida han estat la dels envasos, passant del 21,7% del 2014 al 24% del 2015. En relació al canvi climàtic, Rossell ha destacat que el 2015 les emissions de gasos d’efecte hivernacle s’han estabilitzat. El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell considera que les dades hauran de ser motiu de reflexió en el marc de la revisió del Pla Nacional de Residus, tot i insistir en la millora dels índex de reciclatge des del 2003.

L’estratègia del Pla Nacional de Residus que s’haurà de revisar properament prendrà nota de les dades de reciclatge presentades avui amb els indicadors de medi ambient corresponents al 2015. Els objectius del Pla pel 2015 establia un objectiu de recollida del vidre del 75%, del paper-cartró del 80% i dels envasos del 25%. El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell ha valorat que malgrat aquestes dades, l’evolució des del 2003 és positiva.

La salut ambiental del país

A més d’aquestes xifres, s’han presentat les dades sobre la qualitat de l’aigua, l’aire i el soroll, l’educació ambiental. Pel que fa a la qualitat de l’aigua, Rossell ha destacat la millora global de la qualitat dels rius. Pel que fa a l’energia, el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat ha destacat la creació de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic per assegurar la implantació de la política energètica i de lluita contra el canvi climàtic. I ha situat en un 99,8% la dependència del país respecte l’energia que ha d’importar. En relació al canvi climàtic, Rossell ha destacat que el 2015 les emissions de gasos d’efecte hivernacle s’han estabilitzat.

stats