El pres que mantenia la vaga de fam l'abandona després de reunir-se amb la direcció

A partir d'aquest divendres tots els interns disposaran de més minuts telefònics

L’únic pres preventiu que mantenia la vaga de fam que havien iniciat diversos reclusos la setmana passada per reclamar certes millores en les seves condicions al centre penitenciari de la Comella ha abandonat aquest migdia aquesta acció de protesta. L’intern, tal com han confirmat fonts governamentals, tenia com a principal reclamació poder-se reunir amb la direcció del centre per poder-los fer arribar de viva veu les reclamacions, entre les quals poder disposar de més minuts de converses telefòniques amb l’exterior. Aquesta reunió s’ha produït aquest mateix dijous, motiu pel qual, afegeixen les mateixes fonts, l’intern ha deixat de fer vaga.

Cal recordar que els interns havien fet arribar una carta a la direcció de la Comella per reclamar millores en l’ alimentació (volien que més variada), tenir més minuts de telèfon i més temps lliure. Aquestes reivindicacions han pogut ser exposades per aquest intern que mantenia la seva protesta a la direcció, que després d’aquesta trobada ha decidit posar ja en marxa aquest mateix divendres, si qüestions tècniques ho permeten, que els interns (siguin preventius o penats) puguin disposar de més minuts de telèfon. Concretament, fins ara en tenien 45 repartits en tres cops a la setmana de 15 minuts i ara passaran a tenir-ne 60 repartits en vint minuts tres cops a la setmana. Tal com s’ha indicat, la mesura hauria d’entrar en vigor ja aquest mateix divendres però caldrà verificar que les cabines telefòniques estan habilitades  per poder implementar la mesura.

Pel que fa a la resta de demandes, han confirmat les mateixes fonts, seran estudiades per la direcció per veure si són viables. Pel que fa a l’alimentació, però, cal destacar que des de l’executiu tant el ministre de Justícia i Interior com el cap de Govern han defensat que l’alimentació “està perfectament adaptada als estàndard penitenciaris europeus, és bona i és equilibrada", tal com han indicat aquesta setmana Xavier Espot.