Societat 16/07/2019

La reconstrucció dels Serradells no superarà els 4 milions d'euros

Durant els mesos d'agost i setembre es farà un concurs públic per començar els treballs a l'octubre

M. P.
2 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la inauguració de l'aquaparc la setmana passada. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaL'import de la reconstrucció del Centre esportiu dels Serradells no arribarà als 4 milions d'euros. Així ho ha confirmat aquest dimarts la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, que, a falta d'obtenir el projecte definitiu de valoració de danys per part dels tècnics, ha desmentit que l'obra hagi de tenir un cost aproximat d'entre uns 7 o 8 milions d'euros, tal com es va preveure inicialment. Aquest fet, per tant, "ens ajudarà a respirar més", tot i que la cònsol ha recordat que són les companyies d'assegurances qui assumiran la totalitat del cost de l'adequació. Serà a finals de juliol quan "l'equip que s'encarregarà de la reconstrucció ens entregarà el projecte" i, per tant, durant els mesos d'agost i setembre s'adjudicaran els treballs mitjançant un concurs públic per tal que es comenci a treballar a l'octubre "si no hi ha cap cosa especial".

Quant al parc aquàtic que es va posar en marxa la setmana passada com a alternativa al Centre esportiu, Marsol ha manifestat que el balanç "està sent molt positiu" i "tothom està content, especialment els infants". En aquest sentit, ha posat en relleu que aquesta era una demanda que sempre els han fet els infants de la parròquia i, vist l'èxit, "alguna cosa haurem d'inventar" l'any vinent. Així, ha tornat a lloar les instal·lacions on s'ha ubicat l'aquaparc, que poden ser una bona alternativa "per aquest tipus d'activitats", així com la rapidesa de la corporació en buscar una solució després de saber-se que la piscina exterior dels Serradells no s'obriria en tot l'estiu.

Tot i això, Marsol no creu que al llarg dels tres mesos estivals es pugui recuperar la inversió, que va suposar una despesa al voltant dels 50.000 euros, però "el nostre primer pensament no va ser mai que amb aquests diners es pogués amortitzar", ja que la instal·lació ha estat un servei del comú "primer per als abonats dels Serradells i després per a la resta de ciutadans". Tanmateix, ha assenyalat que el cost de l'entrada, que se situa en els 3 euros, és "un preu molt simbòlic per controlar els aforaments". A banda, s'ha mostrat sorpresa per la recaptació assolida el primer dia d'obertura, que va ser de 400 euros: "La veritat és que no m'ho esperava", i això "demostra que hem tingut molta participació".

stats