Publicitat
Publicitat

El màster en turisme cultural és la novetat del nou curs de l'UdA

La Universitat d'Andorra ha inaugurat aquest dimarts el nou curs acadèmic 2015-2016 amb un augment del 10% de matriculats

Al voltant de 1.500 alumnes cursaran aquest any els seus estudis a la Universitat d'Andorra, un 10,7% més que el curs anterior. Així ho ha donat a conèixer aquest dimarts el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2015-2016, que comptarà a més, amb un 12,1% més d'estudiants de nou ingrés que l'any passat.

Entre les novetats d'aquest nou exercici cal destacar la incorporació d'un postgrau en gestió cultural que forma part del programa MIRO. Es tracta d'un programa transfronterer dissenyat per la Universitat de Perpinyà Via Domícia (UPVD) i en el qual també participen la Universitat d'Andorra, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Pierre et Marie Curie de París i l’Institut de Ciències Polítiques de Tolosa.

La formació conjunta, anomenada genèricament Màster MIRO en turisme cultural, ha estat concebuda per respondre al desenvolupament del turisme cultural als territoris que hi participen, i per aquest motiu ofereix una triple titulació: postgrau andorrà, màster francès i màster espanyol. Aquest curs, que es va iniciar el passat dijous a Perpinyà amb la participació de tretze alumnes, era molt important per a l'UdA, ja que segons Nicolau, "el turisme és la part central de la nostra economia". Al voltant de 100 persones es van inscriure per cursar el màster, tot i que s'ha fet una selecció molt acurada per les condicions que es requerien.

El cap de Govern, Toni Martí, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida al curs i durant el seu discurs, ha fet referència a l'acord d'associació amb Europa i l'ha considerat imprescindible perquè els joves puguin progressar. "No volem que la nacionalitat sigui un obstacle per sortir del país a estudiar i treballar", ha assegurat Martí.

En aquest sentit s'ha pronunciat també el ministre d'Educació i Ensenyament, Èric Jover, que ha considerat necessari fer una mirada cap al futur i apostar per vies com la recerca i la internacionalització. Jover ha assegurat que "l'acord d'associació ha de ser una prioritat per a la societat i especialment per als nostres joves estudiants que han d'aprofitar el mercat interior de la Unió Europea". A més, també ha volgut mirar el passat i agrair a l'anterior rector, Daniel Bastida, la tasca feta per construir i consolidar el projecte universitari.

Durant l'acte, el conseller d'Estat i professor associat a la Universitat de París, Yves Doutriaux, ha estat l'encarregat d'impartir la conferència inaugural 'L'Union Européenne et l’Andorre: pourquoi s'associer?', en què ha destacat tots els avantatges que aportarà l'acord d'associació entre Andorra i Europa. Doutriaux s'ha mostrat convençut que aquest fet permetrà millorar la situació del país, dels seus habitants i de les empreses en tots els àmbits.

L'acte d'inauguració també ha servit per lliurar els diplomes a 27 dels alumnes que el curs passat van obtenir les seves titulacions d'estat.