Societat 30/12/2017

Tarda complicada a la xarxa viària del Principat

La baixada de pistes provoca retencions importants a la CG-2 de Grau Roig fins a Canillo i a Encamp, i a la CG-4 i CG-5 a La Massana

Ara Andorra
2 min
Retencions a la CG-2 direcció al Tarter. / ARA ANDORRA

Andorra la VellaSituació complicada a les carreteres d'accés al Principat i també a les que porten fins a les estacions d'esquí, en aquest últim cap de setmana del 2017.

Aquest dissabte a la tarda, la baixada de pistes està provocant problemes importants a diversos punts de la xarxa viària del país. D'una banda, es registren retencions, en sentit sud, a la CG-2 des de Grau Roig fins a l'entrada de Canillo, a l'entrada d'Encamp i també a la CG-4 per entrar a La Massana i a CG-5 per accedir a La Massana des d'Arinsal.

Cues a la CG-2 a El Tarter captades per la càmera de Mobilitat, aquest dissabte. / MOBILITAT

D'altra banda, es manté el trànsit dens a la frontera Hispano-Andorrana per sortir del Principat, amb dos quilòmetres de cua. Sentit nord, en canvi, es mantenen les cues a la CG-1 a Sant Julià de Lòria, arribant fins als 3,5 quilòmetres a causa d'un accident que no ha provocat ferits de gravetat. A més, hem d'afegir retencions a l'altre extrem del territori, a la RN-22 i a la CG-2, per entrar i sortir a través de la frontera Franco-Andorrana.

Cues a la frontera Hispano-Andorrana captades per la càmera de Mobilitat, aquest dissabte. / MOBILITAT

Aquest dissabte al matí s'han registrat fins a 15 quilòmetres de retencions entre la N-260 a Adrall i N-145 a la Seu d'Urgell per entrar al país a través de la frontera Hispano-Andorrana. De retruc, a la CG-1 a Sant Julià de Lòria s'han format fins a tres quilòmetres de cua, sentit nord. Des de primera hora, el trànsit també era dens en aquesta mateixa via en direcció sud, per sortir del Principat, amb aturades que arribaven fins al quilòmetre i mig.

La situació del trànsit també ha estat complicada a les vies que arriben fins a les pistes. Així doncs, s'han registrat aturades a la CG-2 a l'alçada d'Encamp, i també tres quilòmetres de Canillo al Tarter, en sentit nord. A l'altra vessant, la CG-4 també ha presentat molta densitat de trànsit de La Massana fins a Erts.

El servei de Mobilitat ha informat que ja no són necessaris els equipaments a cap punt del Principat. Durant aquestes festes de Nadal es preveu l'entrada de prop de 210.000 vehicles al país.

stats