El mercat d'estiu s'estrena a la plaça de Sant Miquel

La iniciativa del comú d'Encamp forma part del pla de xoc per reactivar l'economia de la parròquia després de l'emergència sanitària

Amb l'objectiu de reactivar l'economia després de l'aturada de l'activitat comercial per culpa de la Covid-19, el comú d'Encamp ha animat els seus comerciants a sortir al carrer i participar amb una vintena de parades al primer ' Mercat d'estiu a la plaça'. Durant tot el cap de setmana la plaça Sant Miquel, el carrer Major i plaça del Consell acolliran un mercat d'artesania d'inspiració medieval, amb banderoles, imatges i vestimentes que transporten els assistents a l'edat mitjana. La iniciativa es presenta com una mesura més de dinamització dels caps de setmana d'estiu a la parròquia encampadana i ha comptat també amb la presència de venedors de fora de la parròquia.

Tal com ha afirmat la cònsol major, Laura Mas, "hi ha presents 17 paradistes de fora i una desena de botiguers de la parròquia". A cada hora i mentre dura el mercat es fa un sorteig entre tots els participants on es regalen diferents activitats a la parròquia, com dues entrades per pujar al Funicamp, dues entrades per participar en la propera travessa d'Encamp, una hora a les pistes de pàdel, visites als Orris, etc. I si l'afortunat o afortunada és present en el moment que diguin el seu nom, també tindrà un val de 100 euros per gastar a les botigues de la parròquia. Les parades encara hi seran diumenge de les 9 h del matí fins a les 7 de la tarda. El cap de setmana del 25 de juliol el mercat es tindrà lloc al Pas de la Casa a la plaça de l'església durant tot el dissabte, de les 8 h del matí fins a les 8 del vespre, i diumenge de les 8 h del matí fins a les 6 del vespre. Segons ha avançat Mas, es farà un mercat similar a l'agost, "però amb una temàtica diferent".

Aquesta iniciativa que s'emmarca en les accions i mesures incloses en el pla de xoc preveu dinamitzar el centre de la parròquia a través d'activitats complementàries a l'oferta turística i cultural i que puguin suposar un impuls per al sector comercial, hoteler i de la restauració.

Més activitats a la parròquia

Des d'aquesta setmana, i en la mateixa línia d'impulsar accions de dinamització i de lleure, han començat les 'tardes d'estiu': espectacles infantils per infants que tenen lloc les tardes de dilluns a dijous tant al Prat Gran d'Encamp com a la plaça de l'Església, al Pas de la Casa. Sumant activitats a l'aire lliure, l''Encamp en clau de llum', que enguany per les restriccions horàries pel coronavirus, s'avancen en horari de vespre i no nocturn, fet que permet també després de l'actuació poder sortir a sopar, ja que els concerts acaben abans.

S'han programat una dotzena d'actuacions musicals tant al Pas de la Casa, com a Encamp, incloent-hi escenaris com la plaça dels Arínsols, Plaça Sant Miquel, la plaça de l'Església al Pas, o l'Església de Sant Romà de les Bons. Durant tot el juliol, de dilluns a dijous s'han programat activitats dirigides en l'àmbit esportiu a l'aire lliure, dilluns i dimecres a partir de les 19 h i fins a les 21 h sessions de cycling i música a la plaça dels Arínsols i els dimarts i dijous a partir de les 19:30 h sessions d'acquagym a la Piscina de La Mola.