Societat 31/05/2019

Més de 230 comerços del Pas ja coneixen la manera de demanar els ajuts comunals

A més, es podran beneficiar d'una subvenció en el pagament de les cotitzacions a la CASS

T. Navarro
1 min
El bus connectarà l'Ospitalet i el Pas de la Casa. / Arxiu ANA

Andorra la VellaUna setmana després de l'aprovació dels ajuts als comerciants del Pas de la Casa en la sessió de comú, ja són més de docents els que han rebut assessorament per part de dues persones tècniques a la seva botiga, que els han explicat de quina manera poden beneficiar-se dels ajuts. Els empresaris disposen fins al 30 de juny per presentar la sol·licitud al servei de tràmits.

El comú ha previst destinar 90.000 euros en ajuts, que s'adjudicaran o bé per la reducció dels impostos i taxes de radicació i higiene, o bé a través de la rebaixa en els preus públics de la instal·lació de terrasses o l'exposició de mercaderies a la via pública. També s'ha previst ajornar el calendari de pagament d'impostos, una mesura que beneficiarà al conjunt de comerciants de la parròquia.

A aquestes mesures se sumen els ajuts previstos per part de l'executiu, que contemplen la subvenció de la part de la cotització de la CASS corresponent al període de tancament de la carretera que tocaria assumir al patró, que suposa un el 15,5% del sou, dels treballadors que exerceixen la seva activitat als comerços del poble, així com els que estiguin vinculats a empreses de prestació de servei del sector turístic. Les sol·licituds es poden presentar a partir del dimecres passat i per poder-hi optar s'ha de presentar el full de cotització social corresponent al mes de maig.

stats