Societat 05/06/2018

Més de 1.300 esportistes inscrits als Jocs Special Olympics

Bèlgica, Mònaco, Dinamarca, Hongria, Suïssa, Àustria i l'Índia són les primeres delegacions confirmades

Ara Andorra
2 min
Acte d'inici de la campanya de captació de voluntaris. / L. M.

Andorra la VellaEl primer repte dels Jocs Special Olympics 2018 ja s’ha assolit. Quan encara queden quatre mesos per l’inici dels jocs ja són 1.388 esportistes inscrits, segons confirma aquest dimarts l'organització en un comunicat. Del 4 al 7 d’octubre Andorra la Vella i la Seu d’Urgell seran el punt de trobada d’atletes, familiars, entrenadors, voluntariat i societat en general que gaudiran d’un esdeveniment esportiu i social únic.

El gran volum d’esportistes vindran de Catalunya amb 1.236 inscripcions de 60 clubs i entitats de tot el territori català. En total s’hi esperen a més de 2.000 persones que gaudiran d’aquesta experiència. A més dels esportistes catalans, els jocs comptaran amb la presència de diferents delegacions estrangeres. De moment, i a l’espera de més confirmacions, Bèlgica, Mònaco, Hongria, Suïssa, Àustria i l'Índia són les primeres delegacions confirmades, a més de la presència de l’amfitriona Andorra. També hi ha sis comunitats autònomes espanyoles participants: Aragó, Castella la Manxa, Castella Lleó, La Rioja, Comunitat de Madrid i País Valencià.

Els participants competiran en catorze disciplines esportives que es repartiran entre les dues localitats. A la Seu d’Urgell s’hi disputaran les següents proves: bàsquet, hoquei interior, petanca, ciclisme, tennis i el programa Joves Atletes amb nens i nenes de 2 a 7 anys. A Andorra la Vella hi haurà: natació, gimnàstica, atletisme, tennis taula, futbol sala, handbol, bàdminton i judo.

A més de la competició esportiva, un dels objectius dels Jocs Special Olympics és celebrar un nombre important d’activitats paral·leles que converteixin aquest esdeveniment esportiu en un projecte de ciutadania: el 'village' a cada localitat, el recorregut de la torxa per tot Catalunya i Andorra la Vella, el programa de salut Healthy Athletes o l’acte inaugural i de cloenda.

Tant la Seu d’Urgell com Andorra la Vella ja han començat la campanya de voluntariat ja que seran necessaris més de 600 persones voluntàries. Les tasques en què participaran seran: programa de lleure, secretaria, informació, xofers, acompanyants, allotjament, informàtica, avituallament, traductors, premsa, fotografia, esports, primers auxilis, control d’accessos, megafonia, suport a programes de salut, gestió de material, programa Young Athletes (Joves Atletes), cerimònies i recorregut de la torxa.

stats