Societat 14/02/2018

El metge referent, abans de l'estiu

Álvarez ha destacat que la reforma sanitària és “un procés dinàmic i llarg en el temps”

Ana
2 min
El ministre de Salut, Carles Álvarez, moments abans de la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl ministeri de Salut continua endavant amb la reforma sanitària i, tal com ha manifestat el titular de cartera, Carles Álvarez, abans de l’estiu es podran implementar “altres novetats”. Es tracta, en concret, de la figura del metge referent, que serà “una visualització que els usuaris podran percebre de la reforma sanitària”.

El ministre ha destacat que fins ara s’ha estat treballant en la implantació de la història clínica compartida, i que s’ha estat molt “supeditat” a la posada en marxa de les eines informàtiques, però ha afegit que s’ha continuat treballant de manera paral·lela en el metge referent, els protocols o la cartera de serveis de la CASS.

Álvarez ha manifestat que la reforma és “un procés dinàmic i llarg en el temps” que pot abraçar diferents legislatures, però ha afegit que al final de l’actual “la base o els principis bàsics” ja es podran “percebre”.

El titular de Salut ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en la qual també se li ha demanat per la implantació de la radioteràpia. Ha manifestat que s’està treballant en l’estudi de l’estructura i la ubicació d’aquest servei i ha afegit que “hi ha temps” perquè el concurs es pugui treure aquesta legislatura.

D’altra banda, ha explicat que en la reunió a quatre bandes que han de fer els psicòlegs, el ministeri, el SAAS i la CASS al voltant de la inclusió dels serveis dels psicòlegs a la cartera de serveis ja es podran “concretar algunes coses”, tenint en compte aspectes econòmics i científics, i ha reiterat que entén la demanda dels professionals.

Canvis a Urgències

A l’últim, ha manifestat que encara no hi ha data perquè el cap del servei d’Urgències, Josep Gómez, deixi el càrrec i ha remarcat la “bona dinàmica” amb què està treballant el grup que es va crear per abordar la situació d’Urgències.

stats