Medi Ambient, satisfet per l'ús de les minideixalleries

En dos anys de funcionament s'han recuperat 3,5 tones de residus

El 2017 el Govern va lliurar als comuns vuit minideixalleries amb l’objectiu d’apropar la recollida selectiva als ciutadans. Des de llavors, a través d’aquests contenidors mòbils s’ha aconseguit recuperar de forma segregada més de 3,5 tones de residus. En aquest sentit, des de l’executiu assenyalen que “el funcionament de les deixalleries és satisfactori, la ciutadania a poc a poc les va coneixent i utilitzant progressivament”.

Cal destacar, segons les dades facilitades per Medi Ambient, que el material més quantiós en aquestes recollides són els fluorescents i bombetes, dels quals se n’han recuperat des del juny del 2017 i fins al juny d’aquest any 839,4 quilograms. En segon lloc es troben els olis vegetals, amb un total de 824 quilograms i, en tercer, les piles i bateries, amb 654 quilograms. Cal recordar, en aquest sentit, que a banda dels materials esmentats a través d’aquestes minideixalleries que els comuns ubiquen en diferents llocs de les parròquies, també es recuperen aerosols, radiografies, petits electrodomèstics i tòners i altre material informàtic.

Quant a les dades del primer semestre de l’any, cal assenyalar que s’ha observat una evolució a l’alça, i així els residus recuperats passen dels 523 quilograms de l’any passat als 689 d’aquest. El que més s’ha recollit són fluorescents i bombetes (188 quilograms); olis vegetals (181 quilograms) i piles i bateries (138 quilos).

Des de Medi Ambient es valora el fet que s’hagi aconseguit gestionar aquesta quantitat de residus que, d’aquesta manera, han pogut ser reciclats i valoritzats. També fan una crida als ciutadans perquè només dipositin en aquests contenidors els residus que figuren retolats als diferents contenidors amb què compten aquestes minideixalleries i recorden que d’altres com fustes, pintures, roba o productes voluminosos s’han de portar a les deixalleries comunals.