Societat 23/01/2019

La neu obliga a tancar els accessos a França

La carretera de Ransol ha quedat tallada pels volts de les 14.30 hores

C. G. / T. N.
1 min
La CG3 d'entrada a Ordino col·lapsada. / A. J.

OrdinoLa nevada ha obligat a tallar la CG2 a l'altura del Port d'Envalira, i l'RN22 i l'R320 d'accés a França per la frontera del Pas de la Casa a causa de la gran acumulació de neu, activant així la Fase Negra del dispositiu de nevades.

La Fase Vermella està activa a la CG2 des de Canillo, a la CG3 a partir d'Ordino i a les carreteres CG5 i a la CG4 a partir d'Erts i de la Cortinada. Per aquest motiu, recomana no circular a més de 30 km/h amb els vehicles i no agafar-los "si no és imprescindible".

També a causa de l'acumulació de neu, s'ha hagut de tallar aquest dimecres pels volts de les 14.30 hores la carretera de Ransol. A les 18.30, també s'ha informat del tall a la cota 1850 de la carretera d'Arcalís, a l'altura de Sorteny.

La nevada no decau i segueix acumulant gruixos de neu, que superaran els 20 centímetres a les parròquies centrals i els 80 a les cotes més altes del país.

A la Seu d'Urgell també ha arribat la neu, al voltant d'uns 15 centímetres. I alguns han aprofitat per calçar-se els esquís.

stats