Publicitat
Publicitat

Es modifica el reglament de la CASS perquè el capital de jubilació no cotitzi

La voluntat en la redacció del reglament es la de deixar establertes quines prestacions de la seguretat social estan subjectes a cotització

A proposta de la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, el Consell de Minstres ha aprovat aquest dimecres la modificació del Reglament del procediment de cotització i de recaptació de la Seguretat Social de manera que el capital de jubilació no ha de cotitzar a la branca general al tipus del 10%, tal com ho feia fins ara.

Després que el grup parlamentari mixt –concretament el Partit Socialdemòcrata- hagi mostrat la seva preocupació per una possible invasió de competències pel fet que l'article 21 establia la cotització del capital de jubilació sense que la llei ho preveiés, des del Ministeri de Salut ho han analitzat i han entès que era possible aquesta interpretació.

El text del projecte de llei de la seguretat social preveia inicialment l'obligació de cotitzar de les prestacions de jubilació en forma de capital o de pensió, però amb el treball en comissió el text va ser modificat establint que han de cotitzar les pensions de jubilació, sense fer referència al capital de jubilació.

La voluntat en la redacció del reglament es la de deixar establertes quines prestacions de la seguretat social estan subjectes a cotització. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que "quedarà corregit de manera immediata".

Disminueix l'atur en 21 persones durant el mes de maig i s'acumulen 24 mesos de descens

Durant el mes de maig, 21 persones inscrites al Servei d'Ocupació en situació de recerca de treball, han trobat una feina i actualment són 699 els demandants. En xifres anuals, l'atur ha disminuït un 22,8%, ja que al maig del 2014 hi havia 905 persones desocupades. Es tracta del 24è mes consecutiu en què es constata un descens del nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació en recerca de feina.

En aquest sentit, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha qualificat de bones aquestes dades però ha assegurat que continua sent un nombre significatiu d'inscrits, i això justifica les mesures incitadores que actualment té en marxa el Govern, "la nostra voluntat, almenys durant el 2015, és mantenir les mesures per intentar mantenir la tendència".

Pel que fa als demandants en millora a final del mes de maig són 171, el que suposa un augment del 14,8% respecte al mes anterior i una disminució interanual del 16,2%.

El nombre total de llocs de treball oferts a final de mes és de 416, el que suposa un augment del 14,3% respecte al mes d'abril, i del 13% respecte al maig de l'any 2014.

Finalment, aquest mes s'han fet un total de 70 contractacions -22 mitjançant el Servei d’Ocupació, 45 a través del Programa de treball temporal i 3 amb els programes PFCI i PFOF-. A més, 132 persones inscrites al Servei d’Ocupació han trobat feina pels seus propis mitjans, 73 de les quals han estat donades de baixa després d’haver-ne fet la comprovació amb la CASS.

L'FNJA rebrà una subvenció de 28.595,97 euros

El Consell de Ministres també ha aprovat aquest dimecres atorgar una subvenció de 28.595,97 euros al Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA), cosa que el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha considerat important perquè aquesta subvenció havia quedat congelada l'any 2014 perquè no es produïa la renovació de la Junta.

Després de la modificació legislativa, l'FNJA ja ha aprovat la Taula Permanent i ha reprès la seva activitat. Per tant, el Govern ha atorgat la subvenció estipulada per llei, és a dir, tres euros per cada jove del país.