Societat 27/07/2019

Monitors d'estiu organitzen una jornada de retrobament i activitats esportives

La cita està prevista pel pròxim 24 d'agost

Agència Ana
2 min
El cartell de la cursa de monitors del 2019. / CURSA DE MONITORS

Andorra la VellaL'any 2008, un grup de monitors d'Escaldes-Engordany va decidir organitzar una jornada on poder reunir-se tots i dur a terme activitats esportives amb els infants. Vist l'èxit registrat any rere any, en l'edició del 2019, prevista per al pròxim 24 d'agost, seran els mateixos monitors els protagonistes de l'esdeveniment, i no tan sols de la parròquia escaldenca, sinó que aquesta vegada també s'aproparan des de les parròquies de Canillo, Andorra la Vella, la Massana i Ordino.

La jornada es basa en una cursa per equips repartida en tres blocs. Durant el matí s'ha previst una gimcana pels carrers d'Escaldes-Engordany i la capital; durant la tarda s'ha dissenyat una carrera d'orientació a la muntanya, i a la nit, es duran a terme proves grupals "tipus gran prix" en una festa major i una acampada a la muntanya. Des de l'organització, es recorda i es fa una crida a tots els monitors i exmonitors dels esports d'estiu i esplais de les parròquies perquè hi participin.

L'esdeveniment acostuma a fer-se a finals d'estiu, ja que esdevé un moment ideal en haver-se creat un bon ambient entre els companys de feina, un fet imprescindible per crear els grups que participaran en la cursa de monitors que, cada any, té una temàtica global de la qual surten idees per les disfresses dels diferents equips i les proves, la qual cosa la fa encara més divertida i vistosa.

Pel que fa a la cursa, els organitzadors estableixen unes puntuacions que serveixen per determinar qui és l'equip guanyador i, per tant, els organitzadors de l'any següent. Els participants reben un lot de premis per compensar la seva entrega i predisposició en el transcurs de la competició. Una motivació més perquè el pròxim any s'hi tornin a apuntar amb les mateixes ganes.

A banda, un dels inconvenients és el pressupost, ja que només es disposa de 5 euros per participant, que s'inverteixen en la preparació de tots els materials, proves i jocs. És per aquest motiu que es demana a les entitats que hi col·laborin per poder fer d'aquesta jornada una tradició.

stats