Societat 13/04/2020

El MoraBanc podria acabar la lliga concentrat a les Canàries

Els clubs de la Lliga Endesa fa dies que treballen la possibilitat de desplaçar-se a aquest territori, on l'impacte de la Covid-19 és inferior

Ara Andorra
1 min
Un moment del darrer partit del MoraBanc davant l'Herbalife Gran Canaria de la Lliga Endesa. / MORABANC ANDORRA

Andorra la VellaLa lliga de bàsquet treballa per poder finalitzar la temporada i estudia un escenari en què la Lliga Endesa s'acabaria jugant amb tots els equips, entre els quals es troba el MoraBanc, a les illes Canàries, on l'impacte del covid-19 és inferior. Els clubs de la Lliga Endesa ja fa dies que treballen aquesta possibilitat, que serviria per cobrar la major part dels drets televisius de la temporada. En canvi, no es podrien ingressar diners per taquilles, que els clubs ja donaven per perduts.

L'ACB, però, encara no ha definit el format. Mundo Deportivo parla d'un play-off amb 16 equips de 18, en què els dos últims, l'Estudiantes i el Fuenlabrada, seguirien a la màxima divisió i rebrien una part dels drets televisius. O un format més reduït. En funció del format, també es decidiria si es juga tot en una mateixa seu o es fan servir pavellons tant a Gran Canària com a Tenerife. Els clubs confien a adoptar una decisió definitiva a l'assemblea telemàtica que celebraran el 20 d'abril.

La idea seria fer tests a tots els jugadors i personal desplaçats a les Canàries, una zona on la mitjana de defuncions i contagis pel covid-19 és molt inferior. A més, els equips haurien d'arribar dues setmanes abans de la tornada de la competició per poder començar a entrenar-se per recuperar la forma. I de passada tenir prou temps per intentar detectar positius.

stats