Societat 05/01/2022

Nevada feble que s'espera que retorni a partir de divendres a la tarda

El vent ha pres el protagonisme durant aquesta nit amb ràfegues de fins a 108 quilòmetres per hora als cims

ANA
1 min
L'estat de la neu a Incles.

Andorra la VellaLa feble nevada que ha fet acte de presència a Andorra durant aquesta nit de dimarts a dimecres ha deixat al voltant de tres centímetres de neu nova al Principat. Malgrat la feblesa de les precipitacions, des del Servei Meteorològic s'informa que el vent ha bufat amb ràfegues de fins a 62 quilòmetres per hora a fons de vall i ha arribat fins als 108 quilòmetres per hora als cims, fet que ha creat acumulacions de neu ventada.

Tot i que la neu que cau al nord d'Andorra és residual i feble, el servei alerta que les precipitacions poden persistir durant tot el dia i dificultar la visibilitat. Per contra, al sud del país s'espera que les clarianes siguin les protagonistes del dia.

De cara a aquest dijous, dia de Reis, s'espera una jornada on predomini el sol, ja que la previsió és que puguin tornar a aparèixer nevades a partir de divendres a la tarda, tot i que només a la zona nord. Així, es preveuen gruixos de neu nova de vuit centímetres a 2.500 metres, de quatre a 2.000 metres i d'un centímetre a 1.500 metres.

stats