Publicitat
Publicitat

Les nevades d'aquest dimarts poden deixar fins a 30 centímetres de neu nova

Les esperades precipitacions afectaran sobretot la part nord del país

Les previsions meteorològiques apunten que aquest dimarts la neu farà finalment acte de presència a les muntanyes del Principat, una nevada molt esperada sobretot per les estacions d'esquí, tenint en compte que fa gairebé un mes i mig de la darrera precipitació en forma de neu.

Segons el Servei de Meteorologia d'Andorra, els primers flocs començaran a caure a mitjanit amb una cota de neu d'entre 1.200 i 1.400 metres. Durant la jornada de dimarts, la neu afectarà sobretot els massissos del nord del país, on s'esperen uns gruixos de 30 centímetres durant les properes 24 hores. Amb tot, en determinats moments del dia les precipitacions s'expandiran també cap al sud i continuaran durant la nit, quan la cota de neu se situarà entre els 800 i 1.000 metres. Així, les muntanyes del sud del país poden acumular entre 3 i 10 centímetres de neu nova.

De cara a dimecres, la nevada anirà a la baixa i la cota de neu pujarà fins als 2.000 metres al final del dia. S'esperen gruixos d'1 a 5 centímetres al sud i d'entre 5 i 10 centímetres a la meitat nord del país. Segons les previsions, el temps no acabarà de fer net i s'espera més neu al llarg de tota la setmana, amb una nova baixada de les temperatures a partir de dijous.